Μια ακόμη μεγάλη παραγωγή, ένα φιλόδοξο ελληνικό μιούζικαλ πάνω στην πολυτάραχη ζωή και τα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο, με ερμηνεύτρια -έναν άλλο ζωντανό θρύλο του ελληνικού τραγουδιού- τη Μαρινέλλα, μεταφέρεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η παράσταση, με τίτλο «Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο» (συμπαραγωγή του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και της εταιρείας Adam Productions) ύστερα από μια σειρά παραστάσεων (από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου) στο θέατρο Badminton, όπου την παρακολούθησαν περί τους 40.000 θεατές (όπως έλεγε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο παραγωγός Μιχάλης Αδάμ) έρχεται και στη Θεσσαλονίκη.

Ευτυχής για την εμφάνισή της στη γενέθλια πόλη, η αειθαλής ερμηνεύτρια δήλωσε πως η ενέργεια (φωνητική και σωματική) που της προσδίδει η ερμηνεία τραγουδιών της Σοφίας Βέμπο είναι τεράστια και παρά την τρίωρη και πλέον παρουσία της στη σκηνή, όχι απλώς δεν την κουράζει, αλλά… «όταν κλείνει η αυλαία τραγουδάμε, χορεύουμε, γελάμε όλοι οι συντελεστές. Αυτό το πράγμα που εισπράττω αυτή τη φορά στη σκηνή είναι από τα ωραιότερα που μου επιφύλαξε η ζωή μου».

Μέσα από τη διάρκειας 180 λεπτών παράσταση, «ζωντανεύει» μια ολόκληρη εποχή, που σημάδεψε η παρουσία της σπουδαίας τραγουδίστριας και θεατρίνας Σοφίας Βέμπο.

«Αυτές οι παλιές εποχές, οι δύσκολες, είναι αναγκαίες όχι μόνο για να θυμηθούμε, αλλά και για να εμψυχωθούμε. Το ότι είναι πεσμένο το ηθικό μας αυτή την εποχή της κρίσης μας κάνει πολλές φορές να γυρίσουμε σε ένα παρελθόν το οποίο είχε δύναμη, μια λεβεντιά, αντίστοιχες δυσκολίες, αλλά και πολύ πάθος, φλόγα και ενθουσιασμό» δήλωσε ο σκηνοθέτης Πέτρος Ζούλιας, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για «μια παράσταση συναισθηματικής γκάμας».

Στο θέμα του «αδυσώπητου έρωτα ανάμεσα στον Τραϊφόρο και τη Βέμπο» αναφέρθηκε ο επίσης Θεσσαλονικιός ηθοποιός Χρήστος Στέργιογλου, που ερμηνεύει τον ρόλο του συνθέτη Μίμη Τραϊφόρου.

Όσον αφορά τα είδη θεάματος που υπηρετεί, δήλωσε πως: «Επειδή έχω παίξει σε πάρα πολλές παραστάσεις δεν ξέρω αν υπάρχουν είδη θεάματος (“εμπορικό ή ποιοτικό”), για μένα η σκηνή παντού είναι ίδια».

Τη σκηνοθεσία και τα κείμενα της παράστασης έχει αναλάβει ο Πέτρος Ζούλιας, τις χορογραφίες ο Φωκάς Ευαγγελινός, την έρευνα και την επιλογή των τραγουδιών ο Λάμπρος Λιάβας, τις ενορχηστρώσεις και τη διεύθυνση της ορχήστρας ο Γιώργος Ζαχαρίου, τα σκηνικά ο Γιώργος Γαβαλάς, τα κοστούμια η Εύα Νάθενα, τους φωτισμούς η Ελευθερία Ντεκώ, τον σχεδιασμό του ήχου ο Γιάννης Σμυρναίος και παραγωγός είναι ο Μιχάλης Αδάμ.

Τους ρόλους ερμηνεύουν συνολικά 33 ηθοποιοί, ενώ το σύνολο των ερμηνευτών (μουσικοί και ηθοποιοί) που βρίσκονται επί σκηνής ξεπερνά τους 50.

Οι παραστάσεις ξεκινούν από αύριο (Τετάρτη 5 Μαρτίου) και θα διαρκέσουν ως και την Κυριακή 16 Μαρτίου. Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται μεταξύ 45 και 20 ευρώ (38€, 30€, 25€, 20€- τα μαθητικά-φοιτητικά και των κατόχων κάρτας ανεργίας) ενώ διατίθενται και εισιτήρια για θέσεις περιορισμένης ορατότητας αντί 15 ευρώ.