Το Globe του Σαίξπηρ παίρνει τους δρόμους… κυριολεκτικά. Κλέβοντας λίγη από τη γοητεία της εποχής του βάρδου -με τους περιοδεύοντες θιάσους και την ευελιξία των παραστάσεων-, το θέατρο του άγγλου συγγραφέα, το Globe, θα παρουσιάσει σε παγκόσμια περιοδεία την παράσταση του «Άμλετ», με σκοπό να επισκεφθεί κάθε σημείο της γης.

Η φιλόδοξη αυτή κίνηση θα πάει σε κάθε χώρα του πλανήτη, ακόμα και σε εκείνες που δεν καταλαβαίνουν λέξη από αγγλικά, και που δεν έχουν ξαναπαρακολουθήσει κανένα έργο του Σαίξπηρ στο παρελθόν. Η περιοδεία υπολογίζεται να διαρκέσει γύρω στα δύο χρόνια με επισκέψεις περίπου σε 200 χώρες, ολοκληρώνοντας την «αποστολή» της στις 23 Απριλίου του 2016, την ημέρα δηλαδή που συμπληρώνονται 450 χρόνια από τον θάνατο του Σαίξπηρ.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Globe, ο Dominic Dromgoole, δηλώνει βαθιά ενθουσιασμένος και πιστεύει ότι αυτή η περιοδεία είναι σημαντική αφού θα φέρει σε επαφή τον κόσμο του Σαίξπηρ ακόμα και με ανθρώπους που δεν ξέρουν τίποτα γι’ αυτόν. Το έργο έχει στηθεί με ευέλικτο τρόπο έτσι ώστε να μπορεί να ανέβει σε ένα μεγάλο θέατρο, αλλά και στην πλατεία ενός χωριού. Το ταξίδι, σύμφωνα με τον Dromgoole, είναι το όνειρο κάθε ηθοποιού, «πρόκειται για μια φοβερή περιπέτεια που μια μέρα θα διηγούνται στα εγγόνια τους» συνεχίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Globe σχετικά με το νέο φιλόδοξο σχέδιο τους – εκείνος βέβαια, όλο αυτό τον καιρό, θα βρίσκεται στο σπίτι του στο Λονδίνο. Αναμένουμε, λοιπόν, να τους δούμε και στα μέρη μας….

Πηγή: tospirto.net