Μετρώντας έως και έναν αιώνα λειτουργίας, οι γευστικές στάσεις που ακολουθούν στην Κηφισιά αποτελούν σταθερές αξίες και σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο.

Διατηρώντας διαχρονικές τις γευστικές προτάσεις τους και επιμένοντας… ελληνικά, δεν κατάφεραν τυχαία να διανύσουν τόσα χρόνια ζωής και να παραμείνουν στις αγαπημένες επιλογές του κοινού.

Κατσαρίνα

Λειτουργεί από το 1893 και αποτελεί μία από τις σταθερές αξίες των κατοίκων της Κηφισιάς. Γευστικές προτάσεις της ελληνικής κουζίνας γίνονται καθημερινά ανάρπαστες στην ταβέρνα Κατσαρίνα (Λ. Κηφισίας 311 & Π. Τσαλδάρη 43). Από την άνοιξη και μετά στρώνει τραπέζια και στην υπέροχη αυλή της. Εδώ θα φάτε νόστιμα μαγειρευτά και θα εξυπηρετηθείτε αρκετά γρήγορα.

Σαλματάνης

Από τα πιο ιστορικά εστιατόρια- μεζεδοπωλεία, όχι μόνο της Κηφισιάς (Συγγρού 12), αλλά ολόκληρης της Αττικής, καθώς έχει κλείσει ήδη έναν αιώνα λειτουργίας. Ατμόσφαιρα θαλπωρής, φιλικό περιβάλλον, νόστιμα μαγειρευτά και ζουμερά κρεατικά της ώρας. Το χειμώνα σερβίρει τις γευστικές προτάσεις του δίπλα στο τζάκι, ενώ το καλοκαίρια στρώνει τραπέζια στην υπέροχη αυλή του.

Το Καλωσόρισμα του Αντώνη

Οι περισσότεροι σίγουρα θα έχετε ακουστά την συγκεκριμένη ταβέρνα, καθώς πρόκειται για μία από τις αγαπημένες επιλογές των κατοίκων της Κηφισιάς. Το Καλωσόρισμα του Αντώνη βρίσκεται σε ένα λιτό και φιλικό χώρο και προσφέρει πιάτα απλά, αλλά ποιοτικά, που ικανοποιούν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Κατσικάκι λαδορίγανη, μοσχάρι λεμονάτο, κόκορας κοκκινιστός, κότσι μοσχαρίσιο, φάβα Σαντορινιά, λουκάνικα σχάρας και πολλά ακόμα πιάτα είναι μερικοί από τους αυθεντικούς ελληνικούς πειρασμούς που θα βρείτε στον κατάλογό του.

Από τα κρέατα σχάρας, ακαταμάχητο είναι το ζουμερό μπιφτέκι και το σουβλάκι. Στα highlights ο δροσερός και εντυπωσιακός κήπος, από τους εντυπωσιακότερους της Αθήνας.