Διαχρονικές επιλογές που σερβίρουν το κλασικό, παραδοσιακό σουβλάκι αλλά και πιο νέες διευθύνσεις με μοντέρνες πινελιές, αποτελούν σημείο αναφοράς στην καρδιά της Αθήνας και την ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

Για όλους εσάς που θέλετε να δοκιμάσετε ένα γνήσιο και ποιοτικό σουβλάκι ακολουθούν τέσσερις προτάσεις, και μάλιστα με τραπεζάκια έξω, έτσι ακριβώς όπως αρμόζει στις εξόδους των καλοκαιρινών βραδιών.

Hoocut

Η πολυσυζητημένη προσθήκη στο δυναμικό της Πλατείας Αγίας Ειρήνης (νο 9) με το πρωτότυπο και προσεγμένο concept κατάφερε να κάνει την διαφορά με την ιδιαίτερη φιλοσοφία της περί… σουβλακίου. Οι προτάσεις άκρως ενδιαφέρουσες, με το παραδοσιακό σουβλάκι να βρίσκεται στο επίκεντρο. Δοκιμάστε οπωσδήποτε λεπτοκομμένα κομμάτια κρέατος (βοδινό ή προβατίνα) τυλιγμένα σε πίτα ή ανοιχτές πίτες με ψητό κρέας (κοτόπουλο, χοιρινό, λουκάνικο) με τα κατάλληλα μυρωδικά, συνοδευμένα από φρεσκοκομμένες πατάτες.

Πρίγκιπας

Αν δεν έχετε επισκεφτεί τον Πρίγκιπα, επί της Χαριλάου Τρικούπη (νο 23), στα Εξάρχεια, ήρθε η ώρα να το κάνετε. Ο λόγος το πρωτότυπο σουβλάκι πέστροφας, που πραγματικά προκαλεί εντυπώσεις και περιέργεια. Η αυθεντική εκδοχή του είναι αυτή με την πέστροφα –σερβίρεται σε πίτα καλαμποκιού με φάβα, κάπαρη, ντομάτα, κρεμμύδι και μαρούλι– ενώ  υπάρχει επιλογή και με χέλι. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρώτη ύλη έχει διακριθεί για τα επιλεγμένα κρεατικά (προβατίνα, βουβάλι, κεμπάπια Φλωρίνης, χοιρινή πανσέτα) από Έλληνες μικροπαραγωγούς.

Διόνυσος

Ένα από τα πιο δημοφιλή σουβλατζίδικα, όχι μόνο της Κυψέλης (Ιθάκης 9-12) όπου λειτουργεί από το 1969, αλλά ολόκληρης της Αθήνας. Με το σουβλάκι του Διόνυσου έχουν μεγαλώσει γενεές και γενεές, ενώ στα τραπέζια του έχουν βρεθεί διάσημες προσωπικότητες της καλλιτεχνικής και πολιτικής σκηνής. Καλοψημένος, ζουμερός και πεντανόστιμος ο γύρος του διαθέτει το απαραίτητο λίπος για γεύση που πραγματικά απογειώνει. Δοκιμάστε, επίσης, κοντοσούβλι, καλαμάκια και κοκορέτσι.

Kalamaki Bar

Μοντέρνο ψητοπωλείο με τραπεζάκια έξω στον πεζόδρομο της Δράκου (νο15), στο Κουκάκι. Μεγάλη ποικιλία σε καλαμάκια (δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή του ονόματός του), καθώς και το γεγονός ότι όλες οι πρώτες ύλες είναι ελληνικές. Εκτός από τα κλασικά με χοιρινό και κοτόπουλο, θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε καλαμάκια ακόμη και από αρνίσιο αλλά και από μοσχαρίσιο κρέας.