Αν είστε από εκείνους που οι βόλτες στο κέντρο συγκαταλέγονται στις αγαπημένες συνήθειες στην πόλη, το Μοναστηράκι είναι από τις περιοχές που σίγουρα συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτές.

Ακολουθούν πέντε στάσεις που αξίζει να κάνετε σε μία από τις δημοφιλέστερες περιοχές στο ιστορικό κέντρο που κρύβει, μάλιστα, πραγματικές εκπλήξεις. Για καφεδάκι και μερακλίδικους μεζέδες, χορταστικό brunch, απολαυστικό παγωτό ή μια παγωμένη μπίρα, το Μοναστηράκι διαθέτει προτάσεις για όλους.

Για χορταστικό brunch με θέα – City Zen

Στα αδιαμφισβήτητα δυνατά «χαρτιά» του, που μας κάνουν να το επιλέγουμε ξανά και ξανά, η εκπληκτική open air ταράτσα του, απ’ όπου η θέα στην Ακρόπολη είναι απρόσκοπτη και μαγευτική. Λειτουργεί όλο το χρόνο, πάντα καιρού επιτρέποντος, ενώ στα συν του συγκαταλέγεται το μπαλκόνι περιμετρικά του εσωτερικού του χώρου.

Tο all day bar-restaurant, επί της Μητροπόλεως (νο 80), με την οικεία ατμόσφαιρα και τη ρετρό αισθητική αποτελεί ιδανική επιλογή για καφέ, φαγητό και ποτό οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Η κουζίνα του εστιάζεται στη μεσογειακή γαστρονομία, με προτάσεις όπως ριζότο, burgers, ζυμαρικά και πίτσα να μονοπωλούν το ενδιαφέρον.

Για παραδοσιακό καφεδάκι – Η Ωραία Ελλάς

Στο Κέντρο Ελληνικής Παράδοσης, στο Μοναστηράκι, βρίσκεται η Ωραία Ελλάς (Μητροπόλεως 59), ένα από τα ομορφότερα παραδοσιακά καφενεία που μπορεί να συναντήσει κανείς στην καρδιά της Αθήνας.

Χώρος που ανασαίνει στην καρδιά του ιστορικού κέντρου και κουβαλά τις μνήμες της συναρπαστικής πορείας του εμπορικού δρόμου, κοιτάζοντας κατάφατσα τον ιερό ναό. Στα μαρμάρινα τραπέζια που έχουν θέα την Πλάκα και την Ακρόπολη, μπορείτε να απολαύσετε ωραίους και πλούσιους μεζέδες, μερακλίδικο καφέ και ελληνικά αποστάγματα.

Για απολαυστικό παγωτό – Ice Cream Shop

Αν αγαπάτε το αυθεντικό ιταλικό παγωτό, τότε πρέπει να κάνετε μια στάση στο The Ice Cream Shop, πάνω στην Πλατεία στο Μοναστηράκι, απέναντι από το μετρό. Καθημερινά ολόφρεσκες γεύσεις παγωτού που δελεάζουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο βρίσκονται στη διάθεσή σας.

Εδώ θα δοκιμάσετε, πέραν των κλασικών, ποικίλες άλλες γεύσεις πασπαλισμένες με φαντασία και σεβασμό στην πρώτη ύλη, απαλλαγμένες από χρωστικές ουσίες, αρώματα κ.λπ. Θα ξεχωρίσετε τη γεύση μπανάνα (αν είστε του φρούτου) και τη σοκολάτα domori (62άρα από το Εκουαδόρ).

Για παγωμένη μπίρα – James Joyce

Η James Joyce, στο Μοναστηράκι (Άστιγγος 12), είναι μια αυθεντική ιρλανδική παμπ που συνδυάζει το παλιό με το καινούριο με τρόπο ιδανικό. Ο χώρος με την μεγάλη μπάρα, το έντονο σκούρο ξύλο, τη ζεστή ατμόσφαιρα και το άνετο περιβάλλον φέρνει στο νου εικόνες μεγάλων παλιών παμπ της Ιρλανδίας, ενώ ταυτόχρονα ο τρόπος λειτουργίας της, η κουζίνα και τα ποτά θυμίζουν αντίστοιχες σύγχρονες παμπ της Ιρλανδίας. Στα συν οι διοργανώσεις live events.

Για μερακλίδικα μεζεδάκια – Διόσκουροι

Αν ένα μεζεδοπωλείο έχει συνδέσει το όνομά του με το Μοναστηράκι (Αδριανού 37-39,) αυτό δεν είναι άλλο από τους θρυλικούς Διόσκουρους. Το παραδοσιακό καφενείο- μεζεδοπωλείο ενδείκνυται για απολαυστική μεζεδοκατάσταση συνοδεία ούζου ή τσίπουρου. Ποικιλίες κρεατικών και ψαρικών, αλλά και πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας γίνονται καθημερινά ανάρπαστα.