Η ελληνική κουζίνα έχει την τιμητική της σε τρεις υπέροχες αυλές στην πόλη που συνδυάζουν τις εξαιρετικές γεύσεις με το φιλικό και όμορφο περιβάλλον τους.

Χώροι που ξεχωρίζουν στις επιλογές του κοινού για την οικειότητα που προσφέρουν, κάνοντάς τους να νιώθουν σαν στην αυλή του σπιτιού τους, συνδυάζονται ιδανικά με μια κουζίνα που ξυπνά μνήμες από τα παλιά, κάνοντάς όλους να νοσταλγούν την παιδική τους ηλικία.

Μπεμπέκα

Στεγασμένη σε ένα υπέροχο νεοκλασικό στο Χαλάνδρι, η Μπεμπέκα (Διονύσου 16) αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς νεοταβέρνες της πόλης. Με οικογενειακή διάθεση και ένα περιβάλλον που βγάζει την οικειότητα σπιτιού –το ίδιο ισχύει και για την υπέροχη αυλή της– σερβίρει νόστιμα πιάτα από την ελληνική κουζίνα. Μπιφτέκια, παϊδάκια, μπριζολάκια, κοτόπουλο, κάποια μαγειρευτά και λαχταριστοί μεζέδες συνθέτουν τον κατάλογό της.

Αλεξάνδρα

Ζεστό και φιλικό περιβάλλον και μια οικεία ατμόσφαιρα που θυμίζει αυτή του σπιτιού, το εστιατόριο– ταβέρνα Αλεξάνδρα «κρύβεται» στην Πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας, στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο ύψος της Χαριλάου Τρικούπη. Τιμά την ελληνική κουζίνα, σερβίροντας και κάποιες τοπικές συνταγές.

Όλα τα πιάτα παρασκευάζονται από επιλεγμένες, ελληνικές πρώτες ύλες. Δοκιμάστε κολοκυθόπιτα, μελιτζάνες στο πήλινο, κεφτεδάκια με δυόσμο, λουκάνικο καπνιστό. Στα συν το ζεστό, χειροποίητο ψωμί και η ενημερωμένη λίστα κρασιών με επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα.

Κούβελος

Από τις πιο ιστορικές ταβέρνες στο Κουκάκι (Γεν. Κολοκοτρώνη 66), καθώς λειτουργεί από το 1908, ο Κούβελος συγκαταλέγεται σε εκείνες τις γευστικές στάσεις που πρέπει να πραγματοποιήσετε στην περιοχή. Πανέμορφο και ευχάριστο το περιβάλλον –θυμίζει γειτονιά της παλιάς καλής Αθήνας τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στην αυλή με το χαλίκι και τα δεντράκια– με οικογενειακή ατμόσφαιρα, στο οποίο θα δοκιμάσετε νόστιμες προτάσεις της ελληνικής κουζίνας.