Στο soundtrack της ταινίας «The Avengers» (που παίζεται και στην Ελλάδα) υπάρχει κι ένα καινούργιο τραγούδι των Soundgarden οι οποίοι βρίσκονται πάλι στο στούντιο μετά από 16 χρόνια για να ετοιμάσουν καινούργιο δίσκο. Η τελευταία τους κυκλοφορία ήταν το «Down On The Upside» το 1996 κι, ενώ βρίσκονταν στη διαδικασία ηχογράφησης νέου άλμπουμ, τους ζητήθηκε ένα τραγούδι για το φιλμ. Αποφάσισαν να δώσουν την πιο πρόσφατη από τις ηχογραφήσεις που έκαναν εκείνη τη στιγμή κι έτσι επιλέχτηκε το «Live to Rise» που το διαθέτουν δωρεάν και από το iTunes.

Το άλμπουμ των Soundgarden θα κυκλοφορήσει πριν από το τέλος του χρόνου, κάτι που υπολογίζεται να γίνει και με τον νέο δίσκο των Alice In Chains που βρίσκονται ήδη στο στούντιο, αφού ο κιθαρίστας τους Jerry Cantrell ξεπέρασε τα προβλήματα που είχε με τον ώμο του.

Αν σε αυτά προσθέσουμε και τον καινούργιο δίσκο που ετοιμάζουν οι Pearl Jam αλλά και την -μετά από χρόνια- συνάντηση των 2 πρώην Nirvana, του Dave Grohl και του Chris Novoselic (ηχογράφησαν υλικό για το ντοκιμαντέρ «Sound City» που ετοιμάζει ο πρώτος και που θα αναφέρεται και στην ηχογράφηση του θρυλικού τους άλμπουμ «Nevermind), τότε μπορούμε να πούμε πως τα βασικά πρόσωπα και συγκροτήματα του grunge βρίσκονται σε πλήρη δράση, μετά από πάρα πολύ καιρό κι από ένα μουσικό είδος που θεωρούσαμε λίγο-πολύ «τελειωμένο».

Πηγή: tospirto.net