Πού να φάτε στην Αττική την Καθαρά Δευτέρα

Δέκα νόστιμες στάσεις για σαρακοστιανούς μεζέδες που καλύπτουν κάθε γούστο και budget


ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
11:00
18/02/2018
Πού να φάτε στην Αττική την Καθαρά Δευτέρα
1
loading

Μείνατε στην Αθήνα για το τριήμερο και ψάχνετε πού θα φάτε μετά το πέταγμα του χαρταετού; Θέλετε παρεΐστικο κλίμα στο κέντρο, κάτι ζεστό και οικογενειακό στα βόρεια προάστια ή ουζάκι με θέα θάλασσα; Έχουμε να προτείνουμε κάτι για κάθε γούστο και διάθεση.

Γράφει ο Μίλτος Μιχαλάς

Ακολουθούν μερικά από τα πιο αγαπημένα μας ταβερνάκια, μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αττική, τα οποία τηρούν την παράδοση και υποδέχονται τη Σαρακοστή όπως πρέπει, με νόστιμους μεζέδες, ολόφρεσκα θαλασσινά, τσίπουρο ή ουζάκι.

Δύο κορυφαίες ψαροταβέρνες

Ψάριστον

kyrk-psariston

Το Ψάριστον στο Νέο Ηράκλειο αποτελεί σταθερή αξία για εκλεκτούς μεζέδες με ολόφρεσκα θαλασσινά. Ο χώρος του, που παραπέμπει σε κυκλαδίτικο νησί με το λευκό και το μπλε να κυριαρχούν, είναι ιδανικός για να δοκιμάσετε ιδιαίτερα και δυσεύρετα καλούδια του βυθού.

Αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές του καταλόγου είναι οι μεζέδες με θαλασσινά, όπως γαρίδες με χειροποίητο μακαρονάκι Μυτιλήνης, καπνιστά μύδια Θεσσαλονίκης, χταπόδι ψητό μαστιχάτο, γαριδάκι Συμιακό και τα άγρια όστρακα, όπως στρείδια, χτένια κ.ά. Ο νέος κατάλογος αποτελείται από πιάτα-πειρασμούς, με τον Βασίλη Ακρίβο να έχει χρησιμοποιήσει όλη τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του και για ακόμη μία φορά καταφέρνει να εκπλήξει ευχάριστα όλους τους πελάτες του. Η εκλεκτή wine list του περιλαμβάνει περίπου 20 ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα. Επίσης, διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε ούζα και τσίπουρα για να συνοδεύσετε ιδανικά τα θαλασσινά σας.

Πληροφορίες

Καλαβρύτων 16, Νέο Ηράκλειο, τηλ. 210 2850746www.psariston.gr, fb page: Psariston

Ε/Γ Ταξιδεύοντας

kyrk-taxidevontsa

Χρώματα και αρώματα Ελλάδας πλημμυρίζουν την ψαροταβέρνα Ε/Γ Ταξιδεύοντας σε μια ήσυχη γειτονιά του Κερατσινίου, που από το 2002 ταξιδεύει τους θαμώνες του στις ελληνικές γεύσεις, τις ελληνικές εικόνες αλλά και την ελληνική μουσική. Με μότο του τη φράση «Τα αμέσως πιο φρέσκα κολυμπούν στη θάλασσα», σερβίρει καθημερινά ολόφρεσκα ψάρια που καταφθάνουν απευθείας από τα δίχτυα συνεργαζόμενων ψαράδων, μαγειρεμένα απλά σε συνταγές φίλων καπεταναίων, έτσι ώστε να αναδεικνύεται η φρεσκάδα και η εξαιρετική γεύση της εκλεκτής πρώτης ύλης.

Το χταπόδι του Νώντα (βασισμένο σε μια κυκλαδίτικη συνταγή καπετάνιου), οστρακοσαλάτα (φρούτα της θάλασσας αχνιστά με κρασί, σκόρδο και μαϊντανό) και αχινοσαλάτα (διαλεχτά αβγά αχινού με ελαιόλαδο και λεμόνι συνοδεία τραγανού ψωμιού), ρύζι σουπιές (φρέσκιες μικρές σουπιές στο μελάνι τους με καστανό ρύζι, τομάτα, κρεμμύδι και αρωματικά), γαριδάκι Συμιακό, εξαιρετικό χέλι ή σκουμπρί καπνιστό, γαρίδες Αμβρακικού, γαριδομακαρονάδα με γάμπαρη ή αυγοταραχομακαρονάδα και καλαμάρι φρέσκο γεμιστό (με φέτα, μυρωδικά και ημίλιαστη ντομάτα) είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που επιλέγουν σε σταθερή βάση οι θαμώνες του. Συνοδέψτε με κάποια από τις 80 ιδιαίτερες και επιλεγμένες ετικέτες από ούζο και τσίπουρα από όλη την Ελλάδα και ολοκληρώστε με τον καλύτερο τρόπο την γευστική σας εμπειρία. Διαθέτει «αδερφάκι» και στη Νέα Ερυθραία (Ευαγγελιστρίας 36, τηλ. 210 6201572).

Πληροφορίες

Πλάτωνος 72, Κερατσίνι, τηλ. 210 4324368, www.taxidevontas.com, fb page: Ε/Γ Ταξιδεύοντας

Στα νότια

Ρακί Μεζέ

kyrk-raki-meze

Από τα πλέον αγαπημένα μεζεδοπωλεία στην Καλλιθέα, το Ρακί Μεζέ διατηρεί αναλλοίωτη την ποιότητα των πρώτων υλών, όπως επίσης τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά που χαρακτηρίζουν όλα τα εστιατόρια του Ομίλου Καστελόριζο. Στον κατάλογό του θα βρείτε πιάτα βασισμένα στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και άφθονη ρακή, που μαζί με την ελληνική μουσική, δημιουργούν τον ιδανικό συνδυασμό για άκρως παρεΐστικες στιγμές με βασικούς άξονες τη γεύση και το κέφι. Εδώ, τα αγνά παραδοσιακά υλικά μεταμορφώνονται σε εκλεκτούς θαλασσομεζέδες, όπως σουβλάκια από τηγανητό χταπόδι, καλαμαράκια σκορδάτα κ.ά.

Πληροφορίες 

Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 334, Καλλιθέα, τηλ. 210 9429027, www.kastelorizo.com.gr, fb page: ΡΑΚΙ ΜΕΖΕ

Ψαρού

kyrk-psarou

Μετά τη Σαρωνίδα και το Λαύριο, η Ψαρού άνοιξε και στη Γλυφάδα. Το τρίτο εστιατόριο της αλυσίδας βρίσκεται από τις 12 Ιανουαρίου σε κεντρικό δρόμο της αγαπημένης περιοχής των νοτίων προαστίων και προσελκύει τους λάτρεις της θαλασσοφαγίας στα τραπέζια του. Η συνταγή της επιτυχίας παραμένει αναλλοίωτη, με τα ορεκτικά να έρχονται σε δίσκο (ταραμοσαλάτα, φάβα, τυροκαυτερή), μικρά ψαράκια στο τηγάνι και προτάσεις, όπως μύδια αχνιστά, θράψαλο στη σχάρα κ.ά. να σας βάζουν σε πειρασμό. Στις must προτάσεις του καταλόγου οι χειροποίητες αλοιφές, με τον λευκό ταραμά να συγκεντρώνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο χώρος λιτός και απέριττος, με κυρίαρχα χρώματα το λευκό και το γαλάζιο, παραπέμπει σε καλοκαιράκι και προδιαθέτει για ψαροφαγία και θαλασσοφαγία αξιώσεων.

Πληροφορίες 

Δούσμανη 10 & Λαζαράκη 14, Γλυφάδα, τηλ. 210 9680040, fb page: Ψαρού Γλυφάδα

Με θαλασσινό αέρα

Θέα Θάλασσα

kyrk-thea-thalassa

Λειτουργεί στο Μικρολίμανο από το 2012 και υπόσχεται ολόφρεσκες και πεντανόστιμες θαλασσινές γεύσεις με… Θέα Θάλασσα. Οι προτάσεις του μυρίζουν ιώδιο – οι πρώτες ύλες καταφθάνουν καθημερινά απευθείας από τα δίχτυα των συνεργαζόμενων ψαράδων και δυτών – και σας βάζουν σε μερακλίδικη διάθεση για ουζάκι και μεζέδες με θέα στο λιμανάκι και τα ιστιοπλοϊκά του Μικρολίμανου. Φάβα Σχοινούσας (καλύτερη και από της Σαντορίνης), καπνιστό σκουμπρί, φρέσκα όστρακα και αχινοί είναι κάποιες μόνο από τις επιλογές του καταλόγου που σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας. Οι προτάσεις του σεφ Σωτήρη Βασιλείου κάνουν τη διαφορά στις νέες προσθήκες του καταλόγου. Στα συν και η ενημερωμένη λίστα σε ούζα, τσίπουρα και κρασί από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Πληροφορίες

Ακτή Κουμουνδούρου 58, Μικρολίμανο, theathalassa.com.gr, fb page: Θέα Θάλασσα

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΣΠΥΡΟΣ Π.

    ΑΝΕΜΟΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΤΑΡΣΑΝΑ ΛΑΥΡΙΟ ολα τα λεφτα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει