Οι καλλιτέχνες πίσω από τα τέσσερα κομμάτια που είναι υποψήφια για τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision αποκαλύφθηκαν και είναι τελικά η Ελευθερία Ελευθερίου ( με το τραγούδι Aphrodisian ), η Δώρα (Baby I’ m Yours), το συγκρότημα Cassiopeia (Killer Bee) και οι Velvet Fire ( No Parking).

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι καλλιτέχνες ανήκουν στο δυναμικό της Universal Music Greece, αφού η συγκεκριμένη δισκογραφική εταιρεία ήταν η μόνη που δέχθηκε να αναλάβει το κόστος για τη συμμετοχή της ελληνικής αποστολής στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Ποια είναι όμως αυτά τα νέα παιδιά που στον ελληνικό τελικό, τη Δευτέρα 12 Μαρτίου, στις 21.00, θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Μπακού;

Ελευθερία Ελευθερίου

Γεννήθηκε στις 12/05/1989 στο Παραλίμνι της Κύπρου. Σε ηλικία 15 ετών έκανε μαθήματα φωνητικής κι από τα 16 της κιόλας υπήρξε σολίστας της λαϊκής ορχήστρας ΡΟΚ στην Κύπρο. Όταν τελείωσε το σχολείο, αποφάσισε να σπουδάσει Music and Performance στο University of Surrey στο Λονδίνο.

Έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο talent show The X-Factor 2. Αμέσως μετά την αποχώρησή της εμφανίστηκε στο πλευρό του Σάκη Ρουβά στο S Club, ενώ το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς εμφανίστηκε στο πλευρό του Νίκου Βέρτη στη Θεσσαλονίκη και αργότερα στην Αθήνα, στο νυχτερινό κέντρο Fantasia.

Το φθινόπωρο του 2011 η Ελευθερία Ελευθερίου μετακόμισε στη δισκογραφική εταιρία Universal Music.

Στον ελληνικό τελικό της Eurovision συμμετέχει με το τραγούδι «Aphrodisiac» των Δημήτρη Στάσσου, Mikaela Stenstrom και Dajana Loof.

Δώρα

Η Δώρα γεννήθηκε στις 28/03/1992 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Βρέθηκε τυχαία σε ηλικία τριών ετών στο στούντιο της Ρούλας Κορομηλά και μέχρι τα έξι της συμμετείχε στα σόου της τηλεπαρουσιάστριας, όπου τραγουδούσε μαζί με άλλα παιδιά.

Το 2006 έγινε η πρώτη γνωριμία της με τη Eurovision, αφού πήρε μέρος στον ελληνικό τελικό της Eurovision Junior, όπου κατέκτησε την 4η θέση με το τραγούδι «Μια Αγκαλιά Για Τα Παιδιά» σε στίχους και μουσική δικούς της. Το 2007 συμμετείχε και πάλι στη Eurovision Junior κατακτώντας τη 2η θέση. Στο ενεργητικό της έχει πολλές σπουδαίες συνεργασίες με ονόματα όπως ο Γιώργος Κατσαρός, ο Νίκος Ιγνατιάδης και ο Μίμης Πλέσσας.

Σπούδασε στο Πολιτικό της Νομικής, παραμερίζοντας για λίγο την αγάπη της για το τραγούδι, όμως το φθινόπωρο του 2011 γνώρισε την ομάδα του Ηλία Πανταζόπουλου και του Franc και η συνεργασία αυτή την φέρνει τώρα στον ελληνικό τελικό της Eurovision 2012 με το τραγούδι «Baby I’m Yours» σε στίχους του Νεκτάριου Τυράκη.

Cassiopeia

Η Έλενα, η leading singer του συγκροτήματος Cassiopeia, γεννήθηκε στις 28/07/1990 και μεγάλωσε στη Λάρνακα της Κύπρου. Φοίτησε στο Cyprus Opera Organisation, ενώ έχει κάνει δύο χρόνια μαθήματα πιάνου, ένα χρόνο μαθήματα Voice Performance στο Berklee College Of Music της Βοστώνης και έχει πάρει το International Baccalaureate από το Pascal English School.

Η Μαρία είναι το δεύτερο από τα τρία μέλη του συγκροτήματος. Γεννημένη στις 22/12/1983, παράλληλα με τις σπουδές της στο τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ασχολήθηκε επαγγελματικά με το χορό συμμετέχοντας σε καλλιτεχνικά σχήματα, διαφημίσεις και τηλεοπτικά σόου. Έχει κάνει μαθήματα φωνητικής και κλασσικής κιθάρας.

Το τρίτο μέλος είναι η Naya, γεννημένη στις 01/07/1991 στην Κύπρο. Μετά την αποφοίτησή της από το σχολείο, άρχισε να χορεύει επαγγελματικά σε καλλιτεχνικά σχήματα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Οι Cassiopeia συμμετέχουν στον ελληνικό τελικό της Eurovision με το τραγούδι «Killer Bee» σε μουσική του Χρήστου Δάντη και στίχους του Λεωνίδα Χατζάρα.

Velvet Fire

Οι 23χρονοι George Alex και May Sokolai είναι τα μέλη του νεανικού συγκροτήματος VELVET FIRE. Το σχήμα προέκυψε από μία τυχαία συνάντηση, όταν βρέθηκαν πριν τέσσερα χρόνια να τραγουδάνε live μαζί στην ίδια σκηνή.

Ο George Alex γεννήθηκε στις 26/11/1988 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από μικρός ασχολείται με τη μουσική μαθαίνοντας πιάνο, κιθάρα και κάνοντας μαθήματα φωνητικής. Μετά το σχολείο ξεκίνησε τις σπουδές του στη γεωπονία.

Η May Sokolai γεννήθηκε στις 24/11/1988 στη Βαγδάτη, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Από μικρή ασχολείται με τη μουσική μαθαίνοντας πιάνο, κιθάρα, φωνητική και θεωρία της μουσικής, ενώ μετά το σχολείο σπούδασε δημοσιογραφία.

Το συγκρότημα έκανε το ντεμπούτο του στη δισκογραφία πριν μερικούς μήνες με το single «Απίστευτα Πολύ» σε μουσική Λεωνίδα Χατζάρα και στίχους Θάνου Παπανικολάου.

Στον ελληνικό τελικό της Eurovision συμμετέχουν με το τραγούδι «No Parking» σε μουσική του George Samuelson και στίχους του Λεωνίδα Χατζάρα.