Μπορεί οι φανατικοί του Χάρι Πότερ να περιμένουν να δουν την ταινία Fantastic Beasts που θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Νοέμβριο, όμως η Warner Bros, ανακοίνωσε ότι όλες οι ταινίες της κινηματογραφικής σειράς (οκτώ στο σύνολο) θα προβληθούν για πρώτη φορά σε IMAX 2D, ως μέρος μιας εβδομάδας – γέφυρας, που θα ξεκινήσει στις 13 Οκτωβρίου.

Τα εισιτήρια θα διατίθενται ενιαία, δηλαδή για προβολή μίας ημέρας (τέσσερις ταινίες την κάθε μέρα) ή συνολικά για όλη την εβδομάδα που μπορεί κανείς να δει όλες τις ταινίες όσες φορές θέλει.

Η όλη εκδήλωση θα ξεκινήσει με μία ειδική προβολή, όπου οι θαυμαστές θα έρθουν σε επαφή με τα νέα IMAX πλάνα στην ταινία Fantastic Beasts, μαζί με ένα ζωντανό διαδραστικό παιχνίδι με τους ηθοποιούς και τον σκηνοθέτη της ταινίας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου ταυτόχρονα σε πολλές μεγάλες πόλεις του κόσμου.

Επισημαίνεται ότι με την ταινία Fantastic Beasts, που είναι η πρώτη μιας τριλογίας, η συγγραφέας του βιβλίου και των βιβλίων Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ κάνει το ντεμπούτο της ως σεναριογράφος

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τις δύο πρώτες ταινίες της κινηματογραφικής σειράς «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» και «Ο Χάρι Πότερ και η κάμαρα με τα μυστικά» που θα επεξεργαστούν εκ νέου ψηφιακά με την μορφή ΙΜΑΧ και θα εμπλουτιστούν με πρόσθετο υλικό από την ταινία Fantastic Beasts, αλλά και με δηλώσεις των ηθοποιών που παίζουν στην ταινία.