Το Matrix, μια από τις ταινίες-έπη που σημάδεψαν τα 90s, επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη και οι fans, ξετρελάθηκαν, άνοιξαν τα… τεφτέρια και ανακάλυψαν μια προφητεία της πρώτης ταινίας που προβλήθηκε στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 1999.

Με αφορμή λοιπόν το νέο Matrix, οι λάτρεις της ταινίας θυμήθηκαν ένα «προφητικό» στοιχείο από την πρώτη ταινία.

Στην ταινία, το διαβατήριο του Νίο, (Keanu Reeves) έληγε στις 9.11.2001 – ημέρα που έγινε η τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους και άλλαξε η παγκόσμια ιστορία.

Η σειρά ξεκίνησε με το «The Matrix» το 1999 και συνέχισε με τις ταινίες «The Matrix Reloaded», «The Matrix Revolutions» και «The Matrix Resurrections» το 2021, κερδίζοντας 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Τι ξέρουμε για την πέμπτη ταινία Matrix

Η Warner Brothers ανακοίνωσε πως σεναριογράφος του νέου σίκουελ του Matrix θα είναι ο Ντρου Γκόνταρντ («The Martian»).

«Δεν είναι υπερβολή να πω ότι οι ταινίες Matrix άλλαξαν τόσο τον κινηματογράφο όσο και τη ζωή μου», υπογράμμισε ο σεναριογράφος σε δήλωσή του.

«Η εξαιρετική καλλιτεχνική δημιουργία της Λάνα και της Λίλι με εμπνέει καθημερινά και είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία να αφηγηθώ ιστορίες στον κόσμο τους».

Επίσης, θα αναλάβει την παραγωγή μαζί με τη Σάρα Έσμπεργκ (Sarah Esberg) μέσω της Goddard Textiles, ενώ η Λάνα Γουατσόφσκι(Lana Wachowski) θα είναι η εκτελεστική παραγωγός σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο Ντρου ήρθε στη Warner Bros με μια νέα ιδέα που όλοι πιστεύουμε ότι θα είναι ένας απίστευτος τρόπος να συνεχίσουμε τον κόσμο του Matrix, τιμώντας αφενός αυτό που ξεκίνησαν η Λάνα και η Λίλι πριν από 25 χρόνια και αφετέρου προσφέροντας μια μοναδική προοπτική βασισμένη στη δική του αγάπη για τη σειρά και τους χαρακτήρες» ανέφερε ο πρόεδρος παραγωγής της Warner Bros Motion Pictures, Jesse Ehrman σε ανακοίνωσή του.

Η σειρά ξεκίνησε με το «The Matrix» το 1999 και συνέχισε με τις ταινίες «The Matrix Reloaded», «The Matrix Revolutions» και «The Matrix Resurrections» το 2021, κερδίζοντας 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, αναφέρει ο Guardian.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν θα επιστρέψουν οι πρωταγωνιστές της σειράς, Κιάνου Ριβς (Keanu Reeves), Λόρενς Φίσμπερν (Laurence Fishburne), Κάρι Αν Μος (Carrie Anne-Moss) και Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ (Jada Pinkett-Smith).