Με ατμόσφαιρα που βγάζει μια ζεστασιά και οικειότητα σαν του σπιτιού, οι παραδοσιακές και λίγο πιο καλτ ταβέρνες στην πόλη καλούν σε λουκούλλεια γεύματα τους λάτρεις της απλής, αλλά νόστιμης και αυθεντικής, ελληνικής κουζίνας. 

Από την Κηφισιά μέχρι τα Καμίνια, επιλέξτε αυτή που ταιριάζει περισσότερο με τα γευστικά σας γούστα! 

Το Υπόγειο του Μαραθωνίτη

Το υπόγειο του Μαραθωνίτη

Υπόγειο κουτούκι, από τα πιο αυθεντικά της πόλης, στο κέντρο της Αθήνας (Υμηττού 253 & Βίνγκελμαν 3). Ποιοτικό κρασί παραγωγής του και πιάτα με έμφαση στην ποιότητα, οι λόγοι που θα το επιλέξετε. Νόστιμη τυροκαυτερή, γίγαντες με σέλινο, γιαννιώτικη προβατίνα και λαχταριστό λουκάνικο και αρνίσια παϊδάκια στα όσα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

Μίστερ Λουκιδέλης

Μίστερ Λουκιδέλης

Αν δεν είστε από τη Φιλαδέλφεια, πολύ πιθανόν να μην το γνωρίζετε. Ωστόσο, ο Μίστερ Λουκιδέλης (Γεωργίου Παπανδρέου 81) αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή αλλά και για τους καλοφαγάδες της Αττικής γενικότερα. Ο χώρος μοιάζει με σκηνικό ταινίας του παλιού, καλού ελληνικού κινηματογράφου, ενώ διαθέτει τραπέζια και στον εξωτερικό χώρο. Παραδοσιακή τυρόπιτα και ζουμερό κεμπάπ στα όσα πρέπει να δοκιμάσετε.

Δίπορτο

Από τα πιο θρυλικά ταβερνάκια στο κέντρο, στην πλατεία Θεάτρου. Το Δίπορτο ακολουθεί την ιστορία της Αθήνας, σερβίροντας στους θαμώνες του νόστιμα πιάτα της αυθεντικής, ελληνικής κουζίνας. Σούπες με όσπρια, φρέσκα ψαράκια και θεϊκή χωριάτικη στα σημεία αναφοράς του. Υπόγειος χώρος με λίγα τραπέζια.

Κατσαρίνα

Ταβέρνα Κατσαρίνα

Λειτουργεί από το 1893 και αποτελεί μία από τις σταθερές αξίες των κατοίκων της Κηφισιάς. Γευστικές προτάσεις της ελληνικής κουζίνας γίνονται καθημερινά ανάρπαστες στην ταβέρνα Κατσαρίνα (Λ. Κηφισίας 311 & Π. Τσαλδάρη 43). Από την άνοιξη και μετά στρώνει τραπέζια και στην υπέροχη αυλή της. Εδώ θα φάτε νόστιμα μαγειρευτά και θα εξυπηρετηθείτε αρκετά γρήγορα.

Καπετάνιος

Ψαροταβέρνα ο Καπετάνιος

Καλτ ψαροταβέρνα παλαιάς κοπής μεταξύ Καμινίων και Πειραιά (Τενέδου 4) σε μια γειτονιά γεμάτη με μηχανουργεία και εγκαταλελειμμένες αποθήκες. Ολόφρεσκα ψάρια, ψημένα όπως ακριβώς πρέπει, και μια ψαρόσουπα που κερδίζει τις εντυπώσεις όλων –πρέπει να την παραγγείλετε τουλάχιστον μία ημέρα πριν.

Τηγανητό καλαμάρι, χταπόδι και γαρίδες (ψητές ή τηγανητές) στα πιάτα που ξεχωρίζουν. Οικογενειακή ατμόσφαιρα, φιλική εξυπηρέτηση, άριστη ισορροπία ποιότητας- τιμής.

Η Ήπειρος

μαγειρείο η Ήπειρος

Ένα από τα θρυλικά ξενυχτάδικα της πόλης, μέσα στη Βαρβάκειο Αγορά. Ό,τι θα έφτιαχνε μία μαμά ή μία γιαγιά στο σπίτι για να ταΐσει την οικογένειά της, φιγουράρει καθημερινά στη βιτρίνα της Ηπείρου, του ιστορικού μαγειρείου που λειτουργεί από το 1898, και σερβίρεται σε γενναίες μερίδες. Ψυχή του μαγειρείου η Ράνια που συνεχίζει με αγάπη και μεράκι την παράδοση που ξεκίνησε ο πατέρας της Τζίμης, μυώντας στα μυστικά των αυθεντικών, ηπειρώτικων συνταγών, ελαφρώς πειραγμένων με μια γαλλική νότα. Σημείο αναφοράς του οινομαγειρείου –τι άλλο;– οι ζεστές και χορταστικές σούπες του, που γίνονται καθημερινά ανάρπαστες. Στα όσα πρέπει να δοκιμάσετε, επίσης, τα παραδοσιακά, χειροποίητα σουτζουκάκια.