Έχουμε μπει στον χειμώνα πλέον, που σημαίνει ότι κατεβάζουμε τα χαλιά και τα χειμωνιάτικα και πακετάρουμε τα καλοκαιρινά. Μαζί με τα τελευταία βάζουμε στην άκρη και τη λογική του “summer body”, αφού έρχονται γιορτές και γιορτές χωρίς φαγητό και ειδικά ΓΛΥΚΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!

Και επειδή ξέρουμε πως θέλεις πάντα να επιλέγεις το καλύτερο για εσένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα, για αυτό εμείς θα στο κάνουμε πιο εύκολο. Ψάξαμε και γευτήκαμε ότι γλυκό μπορείς να φανταστείς, έτσι ώστε να σου παρουσιάσουμε γαστρονομικά hidden gems που θα σε κάνουν να γλύφεις και τα δάχτυλά σου!

Γλυκά

Μετά από πολύ ώρα, σκέψη και ζάχαρη καταλήξαμε στα εξής:

Antonis selekos conceptual desserts – Παγκράτι

Αναζητάς το τέλειο επιδόρπιο για μία γιορτινή εκδήλωση ή ένα γλυκό δώρο για κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο; Ο Αντώνης Σελέκος καθιέρωσε το Panettone να είναι all year round και κάθε χρόνο τον Δεκέμβριο φτιάχνονται στο Παγκράτι μόνο Sourdough Panettone, spreads για να τα συνοδευσεις και φυσικά βασιλόπιτες!

Dimitris Economides Athens Νέο Ψυχικό

Αν περάσει κανείς έξω από το κατάστημα Dimitris Economides στο Νέο Ψυχικό είναι πολύ πιθανό να μην καταλάβει ότι πρόκειται για ζαχαροπλαστείο. Η υψηλή αισθητική και αρχιτεκτονική του χώρου δίνουν την αίσθηση μίας πολυτελούς μπουτικ ή κοσμηματοπωλείου. Τα γλύκα στις βιτρίνες μοιάζουν με κοσμήματα και η γευστική τους αξία είναι σίγουρα ανάλογη!

Koukouvaya desserts – Μοναστηράκι

Όσοι είναι από την Κρήτη έχουν ακουστά τη φήμη του εν λόγω καταστήματος στα γλυκά. Καιρός να τη μάθουν και όσοι βρίσκονται στην Αθήνα. Η λίστα των γλυκών που μπορεί να παραγγείλει κανείς από το Koukouvaya desserts είναι πολλά, ωστόσο αν ένα έχει ταυτιστεί με το κατάστημα και είναι must να το δοκιμάσεις, αυτό είναι και η πρώτη τους συνταγή – το «Ζουμερό» κέικ σοκολάτας.

Ourse Γλυφάδα

Το Ourse ξεχωρίζει για τις εξαιρετικές γεύσεις και την ποιότητα των γλυκών που προσφέρει. Αν επιθυμείτε γλυκά με μία πιο Παριζιάνικη φινέτσα τότε βρήκατε το αγαπημένο σας κατάστημα. Ότι και να παραγγείλετε θα σας συναρπάσει και φυσικά δε θα πρέπει να φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε τις υπέροχες του τάρτες!

Γλυκά

Sweet Spoon by Dimitris Drakos – Αργυρούπολη

Αν αναζητάς γλυκά που όχι μόνο έχουν υπέροχη γεύση αλλά είναι έτοιμα για ινσταγραμικά στόρις που θα κάνουν όλους σου τους φίλους να πατάνε καρδούλες, τότε δεν έχεις, παρά να δοκιμάσεις τις απίστευτες λιχουδιές του Sweet Spoon. Cheese cakes, Red Velvet και φυσικά το ακαταμάχητο Devil Cake σε περιμένουν να τα φας με το κουτάλι.

Duree du Gout – Βριλήσσια

«Durée du Goût» στα γαλλικά θα πει η διάρκεια της γεύσης. Ταιριαστό όνομα για ένα κατάστημα που προσφέρει ακαταμάχητες εμπειρίες που διαρκούν πολύ… Το ντελικάτο «Durée du Goût» στο Χαλάνδρι είναι γνωστό ως ένα από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία των Αθηνών με σημείο αναφοράς το κατεξοχήν παριζιάνικό του ύφος που καταφέρνει να ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο μακρινό Παρίσι.

Madame fraise – Άγιος Αρτέμιος

Είτε πρόκειται για γενέθλια, είτε για επέτειο, είτε για οποιαδήποτε άλλη ξεχωριστή στιγμή για σένα, τα γλυκά του Madame fraise είναι ο τέλειος τρόπος για να προσθέσεις την πιο γλυκιά πινελιά σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής σου.

Mέλισσα fine Pastry – Περιστέρι

Τα γλυκά της Μέλισσας είναι απόλυτα υγιεινές απολαύσεις που φτιάχνονται από τις καλύτερες και ιδιαίτερα επιλεγμένες πρώτες ύλες, όπως βιολογικό γάλα και αλέυρι και μαύρη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, ενώ δεν περιέχουν χρώματα, ενισχυτικά γεύσης κι αρωματικά. Αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για όσους θέλουν ένα γλυκό χωρίς τύψεις.

Γλυκά

Αυτά είναι λοιπόν 8 ζαχαροπλαστεία που θα σε γλυκάνουν στη στιγμή. Και αν δεν πιστεύεις εμάς δεν έχεις παρά να επισκεφθείς το efood και να ανακαλύψεις αυτά και ακόμη περισσότερα γαστρονομικά hidden gems μέσα από μια λίστα που έχει δημιουργηθεί ειδικά για εσένα.

Το xmas Red Selection είναι μια λίστα με ξεχωριστές επιλογές με τα πιο δημοφιλή καταστήματα που σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις.

Την επόμενη φορά που θα σε πιάσει υπογλυκαιμία, ανοίγεις το efood, πατάς το φίλτρο Red Selection και έχεις σε λίγα λεπτά στην πόρτα σου τα καλύτερα γλυκά που έχει να προσφέρει η Αθήνα.