«Στη φετινή IAA Mobility παρουσιάζουμε το όραμά μας για το επόμενο κεφάλαιο της μάρκας. Το Experimental απεικονίζει το πώς φανταζόμαστε το μέλλον της Opel: ηλεκτρικό και συναρπαστικό». Με αυτά τα λόγια, ο CEO της μάρκας, Florian Huettl, ανακοίνωσε την παγκόσμια πρεμιέρα του Experimental κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην Έκθεση IAA Mobility. Επιπλέον, η πρώην γερμανική εταιρία παρουσίασε δύο ακόμη πρεμιέρες: το Astra Sports Tourer Electric και το Corsa Electric.

Το πρωτοποριακό concept car Opel Experimental είναι κάτι περισσότερο από ένα όραμα για τη μάρκα. Είναι πλήρως ηλεκτρικό, μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα, ενώ η “Bold & Pure” σχεδίασή του επιτρέπει την εστίαση σε ότι είναι πραγματικά σημαντικό. 

Τις εντυπώσεις κερδίζουν οι αναλογίες του, οι έξυπνες αεροδυναμικές λύσεις, η αποδοτική διαχείριση του χώρου και η υπερσύγχρονη τεχνολογία φωτισμού, συμπεριλαμβανομένου του λογότυπου Opel Blitz, που είναι φωτιζόμενο για πρώτη φορά.

Opel Astra Sports Tourer Electric & Corsa Electric

Τα δύο νέα μοντέλα της Opel, που έκαναν επίσης πρεμιέρα στην IAA Mobility, αποδεικνύουν ότι η μάρκα συγκλίνει ραγδαία προς την ηλεκτροκίνηση.

Ελαφρύ και αποδοτικό, το Astra Sports Tourer Electric αποτελεί μια εξαιρετικά ελκυστική πρόταση με περισσότερα από 400 χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας (σύμφωνα με το WLTP) και τελική ταχύτητα 170 χλμ/ώρα, σε συνδυασμό με όλα τα πλεονεκτήματα ενός ευρύχωρου compact station wagon.

Επίσης, για όσους προτιμούν να οδηγούν ένα μικρό αυτοκίνητο χωρίς εκπομπές ρύπων, η Opel διαθέτει το νέο Corsa Electric, κάνοντας την ηλεκτροκίνηση κατάλληλη για καθημερινή χρήση.