Σε ένα ασαφές οικονομικό περιβάλλον που σηματοδοτείται από την πτώση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων σε όλη την Ευρώπη, η Kia σημείωσε νέα ρεκόρ τόσο για τις ταξινομήσεις οχημάτων όσο και για το μερίδιο αγοράς το 2022, εξέλιξη που οφείλεται κυρίως στην κυκλοφορία νέων ηλεκτρικών μοντέλων.

Οι συνολικές ετήσιες πωλήσεις της Kia στις αγορές της ΕΕ, της ΕΖΕΣ και του Ηνωμένου Βασιλείου ανέρχονται στις 542.423 μονάδες, σημειώνοντας δηλαδή αύξηση 7,9%, σε σχέση με τις 502.677 μονάδες του 2021. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά επιβατικών αυτοκινήτων, όπου οι ταξινομήσεις μειώθηκαν κατά -4,1% το 2022. Τα στοιχεία της Kia ενισχύθηκαν από την αυξανόμενη ζήτηση για τα ηλεκτροκίνητα οχήματά της, η οποία αντιπροσώπευε σχεδόν το ένα τρίτο (30,9%) των ευρωπαϊκών πωλήσεών της το 2022.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του 2022, η Kia αναβάθμισε τις διαδικασίες παραγωγής και προμηθειών της για να τις καταστήσει πιο ανθεκτικές σε παγκόσμια γεγονότα προκειμένου να ανταποκριθούν στις περιβαλλοντικές της δεσμεύσεις, ενώ εστίασε στην ανανεώσιμη ενέργεια και τη χρήση μπαταριών δεύτερης ζωής. Για παράδειγμα το Kia Charge παρέχει ήδη στους οδηγούς πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια δίκτυα φόρτισης στον κόσμο με 448.829 σημεία φόρτισης σε 28 ευρωπαϊκές χώρες. Η στόχευση για μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα οδήγησε την μάρκα τον Σεπτέμβριο να επιβεβαιώσει τα σχέδια για επαναχρησιμοποίηση μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών «Δεύτερης Ζωής».

Ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα της Kia που λανσαρίστηκε το 2022 ήταν το Niro με ευρεία γκάμα προηγμένων εξηλεκτρισμένων κινητήρων (υβριδικά, plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά). Επίσης το νέο Sportage Plug-in Hybrid είναι ένα ηλεκτρικό SUV που συνδυάζει αμιγώς ηλεκτρική κίνηση και εξαιρετική οικονομία καυσίμου προσφέροντας έως και 78 χιλιόμετρα οδήγησης στην πόλη. Επιπλέον, το αμιγώς ηλεκτρικό EV6 GT είναι το πιο ισχυρό μοντέλο της μάρκας που παρουσιάστηκε ποτέ και χρησιμοποιεί 2 κινητήρες συνολικής απόδοσης 585 ίππων επιταχύνοντας από 0 στα 100 σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα.

Τέλος, το νέο XCeed κυκλοφόρησε το 2022 με εντυπωσιακή εξωτερική σχεδίαση, βελτιωμένο εσωτερικό και σπορ έκδοση GT-line για να γίνει το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις της οικογένειας Ceed με 40% πωλήσεις και συνολικό όγκο παραγωγής πάνω από 120.000 μονάδες.