Σε μια «σεμνή τελετή» στον Αστέρα Βουλιαγμένης, οι άνθρωποι της Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, μαζί με τον νέο υπεύθυνο για τις μάρκες Land Rover & Jaguar κ. Λεωνίδα Μισαλάκη, παρουσίασαν τους δημοσιογράφους του αυτοκινήτου ένα προ-παραγωγής Range Rover Sport 3ης γενιάς.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό όχημα με «αμέτρητες» (πάνω από 200) τεχνολογικές καινοτομίες που το δίνουν την δυνατότητα να κινηθεί σαν ένα σπορ όχημα στους αυτοκινητόδρομους, αλλά και σαν …κατσίκι εκεί που σχεδόν δεν υπάρχει δρόμος. Των γραφομένων το αληθές επιβεβαιώνει και ένα βίντεο που προβλήθηκε στην παρουσίαση, με σκηνές που αγγίζουν τα όρια των κινηματογραφικών τρυκ, καθώς το μοντέλο κινείται μέσα σε κοίτες ποταμών με νερό βάθους σχεδόν 1 μέτρο, σκαρφαλώνει σε απάτητες μεγάλης κλίσεις πλαγιές και περνάει την λάσπη σαν να πρόκειται για οδόστρωμα από σμυριδόπανο.

Ανάμεσα στις καινοτομίες του νέου SUV πολυτελείας είναι η δυνατότητα του να κινηθεί από το κινητό χωρίς οδηγό, τα φώτα με 3 εκατομμύρια καθρέφτες που αλλάζουν ένταση και ύψος ανάλογα με το που βρίσκεται το όχημα, τα διπλά αμορτισέρ, αλλά και οι δεκάδες αισθητήρες που απομονώνουν τους ήχους από την καμπίνα.

Το νέο Range Rover Sport εφοδιάζεται με μεγάλη γκάμα θερμικών κινητήρων, ενώ υπάρχει και η Plug-in υβριδική έκδοση με 3λιτρο κινητήρα (440 ή 510 ίππων), με ηλεκτρική αυτονομία έως 135 χλμ. Επίσης ο βασικός πετρελαιοκινητήρας 3.0 λίτρων, αποδίδει 249, 300 ή και 350 ίππους, σε συνδυασμό με ήπιο υβριδικό σύστημα. Ο 3λιτρος βενζινοκινητήρας αποδίδει 400 ίππους, ενώ στην κορυφαία έκδοση ένας κινητήρας V8 4.4 λίτρων αποδίδει 530 ίππους.

Το Range Rover Sport θα έρθει στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο με τιμές που θα ξεκινούν πάνω από τα 110.000 ευρώ.