Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 2022 ξεκινά αύριο (20/1) το βράδυ από το Πριγκιπάτο του Μονακό, για μια παγκόσμια περιοδεία που θα ολοκληρωθεί στις 13/11 στην Χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου, την Ιαπωνία.

Τέσσερις ομάδες, με περίπου 15 οδηγούς θα διεκδικήσουν το φετινό πρωτάθλημα, που θα είναι το πρώτο της ηλεκτρικής εποχής, καθώς τα αυτοκίνητα που μπορούν να κερδίσουν έχουν (αποκλειστικά) υβριδικό κινητήριο σύστημα (θερμικό κινητήρα & ηλεκτροκινητήρα).

Η υβριδική τεχνολογία ανεβάζει την ιπποδύναμη στους περίπου 550 ίππους, ενώ οι νέοι κανονισμοί στερούν κάποια από τα ηλεκτρονικά βοηθήματα των αγωνιστικών με αποτέλεσμα αυτά να κινούνται πιο θεαματικά στις ειδικές διαδρομές.

Το βίντεο που παραθέτουμε είναι από τις δοκιμές του Ford Puma Rally1 και μας προϊδεάζει για το τι πρόκειται να δουν αύριο βράδυ στις 21:18 όταν το Toyota Yaris των S. Ozier – B. Veillas θα ξεκινήσει την ειδική Luceram / Lantosque (15,2 χλμ – μεταδίδεται από Cosmote), ακολουθούμενο από άλλα 74 πληρώματα.

Ο αγώνας τερματίζει μετά από 17 ειδικές διαδρομές στο Πριγκιπάτο, την Κυριακή (23/1) το μεσημέρι, αφού ολοκληρώσει και την ειδική Briançonnet / Entrevaux 2 (14,36 χλμ-μεταδίδεται από Cosmote) που δίνει στους πρώτους πέντε έξτρα βαθμούς.

Νίκος Τσάδαρης