H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε., γενική εισαγωγέας αυτοκινήτων Opel στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Opel Corsa D.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία Chevellas A.E., Γενική Αντιπροσωπεία Αυτοκινήτων Chevrolet, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων μάρκας Chevrolet μοντέλο Aveo (T300).

Η ανάκληση Opel CorsaD αφορά 670 οχήματα, παραγωγής 2014, στα οποία ενδέχεται, υπό συγκεκριμένες συνθήκες και σε συνδυασμό με την πάροδο του χρόνου, να προκληθεί μερική ή ολική θραύση του ακραξονίου, εξαιτίας παρέκκλισης κατά τη διαδικασία χύτευσης. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Η ανάκληση Chevrolet αφορά 197 οχήματα, χρονολογίας κατασκευής 2011-2014 και ημερομηνίας παραγωγής από 04 Νοεμβρίου 2010 έως 21 Αυγούστου 2014, με αριθμούς πλαισίου απόCB000469 έως CB057747.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται ο κινητήρας του οχήματος να εκκινήσει από μόνος του και να λειτουργήσει για μικρό χρονικό διάστημα, όταν το κλειδί βρίσκεται στη θέση κλειδώματος Lock Off του διακόπτη ανάφλεξης, εξαιτίας μη φυσιολογικής φθοράς του μηχανισμού του διακόπτη ανάφλεξης. Σε αυτήν την περίπτωση και εφόσον υπάρχει επιλεγμένη ταχύτητα στο κιβώτιο ταχυτήτων, το όχημα ενδέχεται να κινηθεί απρόσμενα. Είναι σημαντικό να αφαιρείτε το κλειδί από το διακόπτη ανάφλεξης, μετά την απενεργοποίηση του κινητήρα. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 5 περιστατικά ατυχημάτων στην Αυστραλία ως αποτέλεσμα αυτής της δυσλειτουργίας.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία στο τηλέφωνο 210 5773460 και με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στο τηλέφωνο 210 6164700.