Η νέα, 3η γενιά τουNissan Qashqai, βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις της μάρκας ανά την Ελλάδα, όπου οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να το δουν από κοντά.|

Πάνω από τρία εκατομμύρια Qashqai έχουν πουληθεί από το 2007, όταν η Nissan δημιούργησε την συγκεκριμένη κατηγορία που έμελλε να ταράξει τα νερά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου. Αντίστοιχα στην Ελλάδα, το Qashqai καταρρίπτει το ένα ρεκόρ πωλήσεων μετά το άλλο, έχοντας πουλήσει σχεδόν 40 χιλιάδες αυτοκίνητα από το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς.

Στο νέο αυτό ξεκίνημα, η Nissan έχει διατηρήσει τις κατευθυντήριες αρχές που οδήγησαν στην σύλληψη της ιδέας, στο σχεδιασμό και στην ανάπτυξη των δύο προηγούμενων γενεών του Qashqai: κομψός σχεδιασμός, αναβαθμισμένο αμάξωμα και αποτελεσματικά κινητήρια σύνολα, σε συνδυασμό με αυξημένη ποιότητα και οδηγική εμπειρία από μια υψηλότερη κατηγορία. Χάρη στη νέα πλατφόρμα Alliance CMF-C, το νέο Qashqai αναμένεται να ανεβάσει και πάλι ψηλά τον πήχη στην κατηγορία των crossovers, καθώς προσφέρει συνδυασμό δυναμικών επιδόσεων και ποιοτικής κύλισης, με αποδοτικά όσο και οικονομικά κινητήρια σύνολα.

Το νέο Qashqai δεν θα είναι διαθέσιμο μόνο με τον κινητήρα βενζίνης 1.3 DiG-T εξοπλισμένο με υβριδική τεχνολογία, αλλά και με το e-POWER, το καινοτόμο και βραβευμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης που αντλεί τεχνολογίες από το ηλεκτρικό Leaf.

Με εκδόσεις τόσο 2WD όσο και 4WD, καθώς και με το χειροκίνητο 6τάχυτο ή το νέο Xtronic CVT κιβώτιο ταχυτήτων, όπως και με την ηλεκτροκίνηση που φέρνει το e-POWER, το Qashqai φιλοδοξεί να καλύψει κάθε απαίτηση του υποψήφιου αγοραστή, με τις τιμές του να ξεκινούν από τις 24.490 ευρώ.

Νίκος Τσάδαρης

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.