Η BMW επιβεβαίωσε ότι στα άμεσα πλάνα της είναι ο σχεδιασμός υβριδικών plug in μοντέλων, προκειμένου να πετύχει για τα αυτοκίνητά της, τις χαμηλότερες δυνατές εκπομπές ρύπων.

Ειδικότερα, η BMW επεσήμανε ότι το προηγμένο σύστημα μετάδοσης των υβριδικών plug in εκδόσεων θα προέρχεται από το i8 και την επερχόμενη X5 eDrive -φυσικά με τις απαραίτητες προσαρμογές- ενώ στόχος είναι σε πρώτη φάση να λανσαριστεί η ανανεωμένη Σειρά 3 σε υβριδική plug in έκδοση στις αρχές του 2016, που τώρα δοκιμάζει σε μορφή concept.

Χαρακτηριστικό των προαναφερθέντων επίσης είναι ότι η BMW κάνει δοκιμές και στην πρωτότυπη Σειρά 5 GT με eDrive και τεχνολογία TwinPower Turbo, που διαθέτει συνδυαστική ισχύ άνω των 680 ίππων και ροπή που ξεπερνά τα 1.015 Nm.

Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι η BMW επιδιώκει όλα τα μελλοντικά της μοντέλα στις υβριδικές τους εκδόσεις να έχουν εκπομπές CO2 μικρότερες των 100 γρ/χλμ. και να εφοδιάζονται με εξελιγμένες μπαταρίες λιθίου, οι οποίες όχι μόνο θα είναι πιο ελαφριές και μικρότερων διαστάσεων, σε σχέση με σήμερα, αλλά θα παρέχουν στα βαυαρικά μοντέλα αυτονομία φόρτισης –με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση- τουλάχιστον 100 χλμ.

Πηγή: autotriti.gr