Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, Manuel Valls «η εκτεταμένη πώληση πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στη χώρα ήταν λανθασμένη, καθώς οι εκπομπές ρύπων επιβάρυναν το περιβάλλον».

Με αυτές τις δηλώσεις, ο πρωθυπουργός της χώρας εξήγγειλε την πρόθεση της κυβέρνησης να ελαττώσει τον αριθμό των diesel επιβατικών οχημάτων στη Γαλλία και να τα αντικαταστήσει με υβριδικά και ηλεκτροκίνητα.

Επιπλέον, ο κ. Valls τόνισε ότι θα γίνουν αναθεωρήσεις και ως προς τη φορολογία του πετρελαίου κίνησης, αφού τώρα αποτελεί ένα φθηνό καύσιμο για τη Γαλλία, με αποτέλεσμα το 80% των οδηγών της χώρας να χρησιμοποιούν πετρελαιοκίνητα μοντέλα.

Επίσης σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση, θα υπάρξουν οικονομικά κίνητρα και επιδοτήσεις στους πολίτες της χώρας προκειμένου να αντικαταστήσουν το diesel μοντέλο τους με ένα υβριδικό ή καλύτερα ακόμα με ένα ηλεκτρικό. Μάλιστα, για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου η υπουργός Ενέργειας της Γαλλίας, Segolene Royal, είχε δηλώσει παλιότερα ότι μπορεί να επιδοτηθεί μέχρι το ποσό των 10.000 ευρώ.

Τέλος, μια τέτοια απόφαση σίγουρα προξενεί εντύπωση, καθώς στη μεγάλη αγορά της Γαλλία τα diesel μοντέλα είναι εξαιρετικά δημοφιλή, ενώ αναμφισβήτητα ένα τέτοιο ενδεχόμενο αναμένεται να προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων στον χώρο των εταιρειών αυτοκινήτου.

Πηγή: autotriti.gr