Την απόφαση να επιβάλουν περιορισμούς στην επικοινωνίας που έχουν οι ειδικοί των ομάδων με τους πιλότους τους κατά τη διάρκεια των γκραν-πρι προχώρησε η FIA.

Η ομοσπονδία σήμερα επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες και ειδικότερα μετά τον αγώνα στην Μόντσα.

Έτσι, οι τεχνικοί διευθυντές των ομάδων και συνεργάτες τους, από δω και στο εξής δεν θα έχουν δικαίωμα να μεταφέρουν πληροφορίες οι οποίες θα μπορούν με κάθε τρόπο να βοηθούν τους πιλότους κατά τη διάρκεια των γκραν-πρι.

«Ο πιλότος πρέπει να οδηγεί το αυτοκίνητο μόνος του χωρίς καμία απολύτως βοήθεια», είναι πλέον η χαρακτηριστική εντολή των υπευθύνων στρατηγικής της FIA με τους υπεύθυνους μάλιστα, να υποστηρίζουν ότι πλέον οι πιλότοι αποτελούν μαριονέτες των ομάδων και όχι οι πρωταγωνιστές των αγώνων.

Μάλιστα, στη σχετική ενημέρωσ που απέστειλαν οι υπεύθυνοι στις ομάδες επισημαίνεται ότι η απόφασης αυτή θα τεθεί σε ισχύ άμεσα και καταλήγει:

«Έτσι καμία επικοινωνία δεν θα επιτρέπεται με τον οδηγό η οποία συμπεριλαμβάνει κάποια πληροφορία σχετική με την απόδοση του αυτοκινήτου ή του οδηγού».

Πηγή: Sport-fm.gr