Την πρόθεσή της να τρέξει χωρίς το σύστημα FRIC στο Grand Prix της Γερμανίας εξέφρασε εκπρόσωπος της McLaren μιλώντας στο περιοδικό Autosport. Και αυτό τη στιγμή που το παρασκήνιο έχει πάρει φωτιά.

Τη στιγμή που πολλοί είκαζαν ότι πίσω από το γράμμα της Ομοσπονδίας ήταν η πρόθεσή της να κόψει τον ρυθμό της Mercedes, ή ακόμα ότι πίσω από όλο αυτό βρισκόταν κάποια από τις κορυφαίες ομάδες, τα πράγματα δείχνουν ότι κάποια ομάδα από το τέλος κρατάει το κλειδί της υπόθεσης, όπως εξαρχής είχαμε επισημάνει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Auto Motor und Sport, 6 ομάδες έχουν εκφράσει προφορικά την προτίμησή τους να παραμείνει το σύστημα ενεργό μέχρι το τέλος της σαιζόν και μετά να απαγορευτεί. Αυτές οι ομάδες είναι οι Mercedes, Red Bull, Ferrari, McLaren, Lotus και Williams. Οι άλλες 5 δεν έχουν πάρει θέση. Από την Force India επισημαίνουν ότι είναι δύσκολο να υπάρξει ομοφωνία και όλα δείχνουν ότι το σύστημα θα ξηλωθεί.

Όπως είπαμε αυτή που έχει το κλειδί στο χέρι είναι η Caterham, η οποία μπορεί να προκαλέσει σαματά για να καταφέρει να πάρει την 10η θέση.

Πηγή: gocar.gr