Γνωστή παγκοσμίως για το πολυτελές ραφινάρισμα της γερμανικής λογικής, η Mercedes-Benz μάς χαρίζει κάποιες φορές μερικές ματιές και στην άλλη της πλευρά, την πιο διασκεδαστική.

Και γι’ αυτό ένα όνομα είναι υπεύθυνο, η AMG!

Για το 2021 λοιπόν η Mercedes-AMG προορίζει έναν δαίμονα σε πακέτο SUV. GLE 63 S Coupe το λέει και είναι ένα luxury sport όχημα που βασίζεται σε έναν bi-turbo V8 των 4 λίτρων, απόδοσης 603 ίππων.

Πλέον η πολυτελής δερμάτινη ταπετσαρία και οι ξύλινες αισθητικές λεπτομέρειες έχουν με κάτι εξίσου εντυπωσιακό να αναμετρηθούν: τις επιδόσεις.

Το νέο GLE είναι ουσιαστικά υβριδικό, διαθέτοντας ένα ηλεκτρικό μοτέρ 48V αλλά και την ενσωματωμένη γεννήτρια EQ Boost, ώστε η ροπή να είναι άμεση αλλά και η κατανάλωση εντυπωσιακά χαμηλή. Κι αυτό γιατί ο κινητήρας φέρει σύστημα απενεργοποίησης των αχρείαστων κυλίνδρων του όταν ο οδηγός δεν σανιδώνει το γκάζι.

Όσο για την τελική του θηρίου, ενός από τα γρηγορότερα εργοστασιακά SUV της αγοράς, περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 280 χλμ/ώρα.

Στο εσωτερικό συναντάμε τη γνώριμη σοφιστικέ πολυτέλεια της Mercedes, μερικά λογότυπα της AMG, αλλά και το καλύτερο σύστημα infotainment που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα η γερμανική εταιρία.

Το τρομερό GLE 63 S Coupe αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2020 με τιμές που ξεκινούν από τα 98.000 ευρώ…