Μετά το ανανεωμένο Nissan Juke, η ιαπωνική εταιρεία παρουσιάζει στο Σαλόνι της Γενεύης και την αγωνιστική version του μοντέλου της, το Nissan Juke Nismo RS, το οποίο υιοθετεί τις σχεδιαστικές αλλαγές που είδαμε και στο συμβατικό μοντέλο, ενώ έχει δεχθεί τις απαραίτητες στιλιστικές και μηχανολογικές παρεμβάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, το ανανεωμένο Juke Nismo RS διαθέτει αναβαθμισμένα φρένα και αναρτήσεις, αναφορικά με το «συμβατικό» Juke, ενώ φέρει και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Επίσης, το εν λόγω σπορτίφ crossover θα διατίθεται σε 2κίνητη έκδοση, με μετάδοση κίνησης στον μπροστινό άξονα μέσω ενός 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου και 4κινητη, όπου η κίνηση μεταφέρεται και στους 4 τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου Xtronic 8 σχέσεων.

Μάλιστα, στη δεύτερη περίπτωση οι εναλλαγές των σχέσεων μπορούν να πραγματοποιηθούν από paddles που είναι τοποθετημένα στο τιμόνι.

Στο επίπεδο του μηχανικού συνόλου, έχει χρησιμοποιηθεί ο 1,6 λτ. DIG-T υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας, που για την περίσταση αποδίδει 218 ίππους και 280 Nm ροπής, αυξημένος κατά 18 ίππους και 20 Nm, σε σχέση με το τωρινό μοντέλο.

Σχεδιαστικά τώρα, το Juke Nismo RS σε σχέση με το «απλό» ανανεωμένο Juke διαθέτει ένα νέο σπόιλερ μπροστά με τις γρίλιες εισαγωγής αέρα να κατεβαίνουν χαμηλά, ένα νέο διαχύτη πίσω, που φιλοξενεί την απόληξη της εξάτμισης, ανασχεδιασμένες ζάντες, καθώς και εξωτερικές λεπτομέρειες σε διαφορετική απόχρωση από το υπόλοιπο σώμα, όπως τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών.

Εσωτερικά, το facelift Juke Nismo RS μπορεί να εφοδιαστεί προαιρετικά με αγωνιστικά bucket καθίσματα της Recaro, ενώ όπως και στο συμβατικό μοντέλο υπάρχουν φινιρίσματα, που μπορούν να συνδυαστούν αντιθετικά με την εξωτερική απόχρωση του αμαξώματος.

Τέλος, όπως και το ανανεωμένο Nissan Juke, το Juke Nismo RS αναμένεται να λανσαριστεί στις αγορές μέσα στο έτος.

Πηγή: autotriti.gr