Ήδη τελείωσε το δεύτερο τετραήμερο των δοκιμαστικών, στο Μπαχρέιν, εν όψει της νέας χρονιάς. Στις 27 Φεβρουαρίου, στο ίδιο μέρος θα έχουμε επίσης δοκιμές, προκειμένου οι ομάδες να εξοικειωθούν με τα νέα δεδομένα. Εχει αλλάξει η σχεδίαση, ενώ έχουμε πλέον κινητήρες turbo 1.6 lt. Όλα αυτά θα πρέπει να «δουλέψουν» ιδανικά με τα ελαστικά της Pirelli, γι’ αυτό και οι δοκιμές μέχρι στιγμής δεν έχουν δώσει στις ομάδες τελικά συμπεράσματα.

Μέχρι να δούμε ξανά τα μονοθέσια σε δράση, ας πάρουμε μια γεύση, οπτική, από τις δραστηριότητες της επί τέσσερα σερί χρόνια νταμπλούχου (με τον Σεμπαστιάν Φέτελ) Red Bull, όχι εντός πίστας, αλλά σε διάφορα, παράξενα μέρη.

Αυτά που παρουσιάζουμε σήμερα είναι ενδεικτικά, διότι η Red Bull έχει δώσει σόου στη δική μας Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου (με τον Γουέμπερ), στο ελικοδρόμιο στην κορυφή του 7στερου ξενοδοχείου του Ντουμπάι, Μπουρτζ Ελ Αράμπ (Ντέιβιντ Κούλθαρντ) κ.α.

Στην παραλία

Το 2010 το Show Car της Red Bull ταξίδεψε στην Καραϊβική και τη Δομινικανή Δημοκρατία, για ένα από τα πιο διάσημα show runs! Ο Ζαϊμ Αλγουερσουαρί έγινε ο πρώτος οδηγός της Φόρμουλα 1 που έτρεξε στην αμμουδιά, με τη θάλασσα του Άγιου Δομίνικου να αποτελεί εντυπωσιακό σκηνικό!

Μέσα στο τούνελ Lincoln

Χρησιμοποιείται για να συνδέει τη Νέα Υόρκη με το Νιου Τζέρσεϊ όμως η Red Bull Racing του βρήκε νέα χρήση: το έκανε πεδίο ενός ακόμα εντυπωσιακού show run! Ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ οδήγησε στο μήκους 2,4 χλμ. τούνελ, με ταχύτητα που ξεπέρασε τα 300 χλμ./ώρα!

Στα 18.000 πόδια

Η RBR έστειλε το μονοθέσιό της σε νέα… ύψη, όταν ο Ελβετός δοκιμαστής της, Νιλ Ζανί, οδήγησε στο φημισμένο πέρασμα Khardung – La στην Ινδία! Είναι ο δρόμος που βρίσκεται στο μεγαλύτερο υψόμετρο παγκοσμίως, στα 18.380 πόδια!

Στην Άγρια Δύση

Πριν ανοίξει το Circuit of Americas (όπου διεξάγεται το Γκραν Πρι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής) το 2012, η Red Bull Racing βρέθηκε στο Οστιν του Τέξας, όπου απελευθέρωσε τον ταύρο της στην… Άγρια Δύση!



Σε παγωμένη λίμνη

Όταν ο Καναδάς επέστρεψε στο καλεντάρι της Φόρμουλα 1, το 2010, η αυστριακή ομάδα δεν μπορούσε να περιμένει μέχρι τον αγώνα του Μόντρεαλ. Έδωσε στον Σεμπαστιάν Μπουεμί ένα μονοθέσιο και αυτός το οδήγησε πάνω σε μία παγωμένη λίμνη!

Στο κέντρο του Λονδίνου

Η Parliament Square στο Λονδίνο, είναι συνήθως κατάμεστη τα πρωινά. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Μάρκ Γουέμπερ και τη Red Bull Racing από το να κάνουν ένα γρήγορο πιτ στοπ, πριν αρχίσει το… μποτιλιάρισμα!

Σε αγώνα soapbox

Εντάξει, μπορεί να μην είναι ακριβώς show car αλλά αυτό παρουσίασε η Red Bull Racing στον αγώνα Soapbox που έγινε το 2013 στο Λονδίνο, με τον επικεφαλής της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, να οδηγεί το πρωτότυπο αυτό μονοθέσιο.

Πηγή: driveandtravel.gr