Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για το λανσάρισμα του νέου Cupra Formentor, που πρόσφατα δοκίμασε ο CEO της μάρκας κ. Wayne Griffiths συνοδευόμενος από τον πρωταθλητή του World Touring Car Championship, Jordi Gené. Η δοκιμή που πραγματοποιήθηκε ακολουθώντας όλα τα απαιτούμενα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας, σηματοδότησε την έναρξη της παραγωγής του νέου μοντέλου το οποίο θα κάνει την εμφάνιση του στους δρόμους το φθινόπωρο.

Το Formentor, το πρώτο 100% μοντέλο Cupra, θα λανσαριστεί στην αγορά το φθινόπωρο και θα είναι διαθέσιμο με ένα ευρύ φάσμα κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων του 2.0λιτρου TSI κινητήρα βενζίνης με συνολική ισχύ 310 ίππων (ροπή 400Nm) και από το 2021, του plug-in hybrid κινητήρα με συνολική μέγιστη ισχύ 245 ίππων με ροπή 400Nm και ηλεκτρική αυτονομία περίπου 50 χλμ.

Το νέο Ισπανικό crossover που στοχεύει στην κατηγορία CUV συνδυάζει τεχνολογία αιχμής, εντυπωσιακή εξωτερική σχεδίαση, υψηλής ποιότητας εσωτερικό και προηγμένους κινητήρες υψηλών επιδόσεων. Το Formentor, που πήρε το όνομα του από το πιο όμορφο και άγριο ακρωτήριο στο ισπανικό νησί της Μαγιόρκα, στις Βαλεαρίδες, ενσωματώνει την τελευταία τεχνολογία συνδεσιμότητας και ασφάλειας, όπως το νέο infotainment system με οθόνη 12’’ screen και τα πιο καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Νίκος Τσάδαρης