Σχεδόν δυο εβδομάδες πριν ξεκινήσουν (ανάβαση Αχλαδόκαμπου στις 4/7) οι αγώνες αυτοκινήτου του 2020, η νεοεκλεγείσα (τον περασμένο Φεβρουάριο) διοίκηση της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ), δεν έχει βρει ακόμα τα «πατήματά» της χτυπημένη από τον Covid-19, αλλά και τα παιχνίδια εξουσίας που παίζονται καθημερινά από εκλεγμένους και μη παράγοντες.

Συγκεκριμένα την τελευταία εβδομάδα ο Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου (ΣΟΑΑ) έστειλε επιστολή έντονης διαμαρτυρίας στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, ο Πρόεδρός του ζήτησε την παραίτηση δυο από τα 11 μέλη του ΔΣ της ΟΜΑΕ. Στο μεσοδιάστημα, μέλος της Επιτροπής Αγώνων – ΕΠ.Α. (που διορίζεται από το ΔΣ της Ομοσπονδίας), μιλώντας σε έγκριτη ραδιοφωνική εκπομπή, ζήτησε την παραίτηση του Προέδρου της ΟΜΑΕ.

Μέσα στο κλίμα αυτό, με τους αγώνες σε αναγκαστική στάση, τα ταμεία της Ομοσπονδίας άδεια και την κατά 50.000 ευρώ αύξηση (δανεισμός για την αντιμετώπιση τρεχόντων εξόδων) του ήδη υφιστάμενου μεγάλου χρέους της Ομοσπονδίας και ενώ την άλλη εβδομάδα εκκρεμούν ασφαλιστικά μέτρα τεσσάρων Σωματείων κατά του κύρους των πρόσφατων εκλογών, έγινε προχθές συνεδρίαση του ΔΣ στο οποίο εισήλθαν και –ουσιαστικά- συμμετείχαν και άτομα που δεν ανήκουν σε αυτό.

Στην θυελλώδη –κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες- συνεδρίαση, όπου οι πάντες καταφέρονταν κατά πάντων, το κύριο θέμα ήταν η αντιμετώπιση δυο παραιτήσεων από σημαντικές θέσεις. Η μια από αυτές αφορούσε άτομο του ΔΣ, που τελικά υπαναχώρησε προσωρινά αλλά επιμένει στην παραίτηση και η άλλη αφορά τον έως προχθές Πρόεδρο της ΕΠ.Α. κ. Σωκράτη Τσολακίδη, η οποία και προχώρησε με αποτέλεσμα, χθες η ΟΜΑΕ να ανακοινώσει ότι:

«Ο κ. Παναγιώτης (Τάκης) Κουτσίκος ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου της Επιτροπής Αγώνων (ΕΠ.Α.) της ΟΜΑΕ, έπειτα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020.

Εν συνεχεία, ο νέος Πρόεδρος ανακοίνωσε την σύνθεση της ΕΠ.Α. ως εξής:

  • Τάκης Κουτσίκος (Πρόεδρος)
  • Ανδρέας Βίγκος (Μέλος)
  • Νίκος Διακάκης (Μέλος)
  • Βάγια Ζάχου (Μέλος)
  • Χρήστος Σαρηγιαννίδης (Μέλος)
  • Παύλος Χουρδάκης (Μέλος)
  • Κατερίνα Χαλιβελάκη (Σύμβουλος – χωρίς δικαίωμα ψήφου)

Στις προτεραιότητες της ΕΠ.Α. περιλαμβάνεται η διευθέτηση των ενεργειών που απαιτούνται για την ομαλή επανεκκίνηση των αγώνων, καθώς και η οριστικοποίηση των επιμέρους Επιτροπών της».

Η συνέχεια αναμένεται καυτή και –αν μη τι άλλο- αβέβαιη.

Νίκος Τσάδαρης