Οι πληροφορίες για την επέκταση της γκάμας Q της Αudi προς τα κάτω αναφέρουν ότι το 2016 θα είναι έτοιμη η έκδοση παραγωγής ενός supermini crossover, που θα έχει ως πηγή έμπνευσης το concept Crosslane, το οποίο παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού, την προηγούμενη χρονιά.

Το μοντέλο θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MQB του ομίλου, την οποία θα μοιράζεται με το VW Polo. Το μήκος του θα είναι 4 μέτρα, το πλάτος του 1,75 και το ύψος του 1,57 μέτρα.

Η γκάμα των βενζινοκινητήρων του θα περιλαμβάνει τον τρικύλινδρο του λίτρου και τον τετρακύλινδρο των 1.2 λίτρων, αλλά και έναν turbo των 1.6 λίτρων, που θα εξοπλίσει την έκδοση SQ1 των 200 ίππων.

Οι πετρελαιοκινητήρες θα είναι των 1.4 και 1.6 λίτρων, ενώ η υβριδική έκδοση θα στοιχειοθετείται από έναν 1.4 TFSI και έναν ηλεκτρικό κινητήρα, με συνδυασμένη ισχύ 204 ίππων.

Όλα τα μηχανικά σύνολα θα συνεργάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων των έξι σχέσεων, καθώς και με ένα -νέο ίσως- DSG. To Audi Q1 θα προσφέρεται προσθιοκίνητο στη βασική του έκδοση, ενώ προαιρετικά θα διατίθεται και με τετρακίνηση. Η τιμή της βασικής έκδοσης εκτιμάται πως θα βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τα 18.000 ευρώ.

Πηγή: 4troxoi.gr