Το Nissan Leaf αναβαθμίζεται από τον νέο χρόνο

Η ενέργεια με αφορμή και τη δεκαετή επέτειο του μοντέλου


AUTO
11:04
17/12/2019
Το Nissan Leaf αναβαθμίζεται από τον νέο χρόνο
1
loading

Η Nissan θα αναβαθμίσει τις τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού και τις λειτουργίες συνδεσιμότητας στο Leaf για την αγορά της Ιαπωνίας από τον Φεβρουάριο του 2020, με αφορμή και τη δεκαετή επέτειο του μοντέλου μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν βελτιώσεις στην τεχνολογία υποστήριξης του οδηγού ProPILOT, στη λειτουργία ProPILOT Park και στο σύστημα NissanConnect, καθώς και στην εισαγωγή του συστήματος Intelligent Blind Spot Intervention της μάρκας. Επιπλέον, θα είναι διαθέσιμες και νέες χρωματικές επιλογές.

Τα βασικά στοιχεία των τελευταίων αναβαθμίσεων αφορούν τα ακόλουθα...

Συστήματα υποβοήθησης οδηγού

Το ProPILOT προσφέρει τώρα  ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, μειώνοντας την  κόπωση και το άγχος του οδηγού. Ο έλεγχος ταχύτητας του συστήματος έχει βελτιστοποιηθεί,  προκειμένου να προσφέρει  ομαλότερη πέδηση σε διάφορες συνθήκες για μια άνετη, χαλαρωτική οδήγηση. Το σύστημα μπορεί να διατηρήσει την προκαθορισμένη, από τον οδηγό, ταχύτητα σε κεκλιμένες οδικές αρτηρίες και να εξισορροπήσει την ισχύ  του κινητήρα, όταν το όχημα επιστρέφει σε πιο επίπεδες επιφάνειες οδοστρώματος.

Τα χειριστήρια του ProPILOT Park έχουν ρυθμιστεί με ακρίβεια για να μειωθεί ο χρόνος που απαιτείται για την στάθμευση του  αυτοκινήτου σε γκαράζ, ή σε μια θέση στάθμευσης, κατά 20%. Το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να υποστηρίξει τον οδηγό σε όλους τους ελιγμούς της στάθμευσης, συμπεριλαμβανομένης της επιτάχυνσης, της αλλαγής των ταχυτήτων και του χειρόφρενου.

Με το Leaf διατίθεται και το Intelligent Blind Spot Intervention, σχεδιασμένο για να αποτρέψει τις συγκρούσεις κατά την αλλαγή λωρίδων.

Το αναβαθμισμένο μοντέλο θα είναι επίσης εξοπλισμένο με τον Canto, τον χαρακτηριστικό ήχο της Nissan που υποστηρίζει το επίπεδο ευαισθητοποίησης των πεζών όταν το EV τους πλησιάζει, κινούμενο μέσα στην πόλη, ή με την όπισθεν.

Αναβαθμισμένο NissanConnect

Η πλοήγηση από πόρτα σε πόρτα  (Door to Door) της Nissan, η οποία συνδέει  το smartphone και το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου  για να παρέχει απρόσκοπτες οδηγίες πλοήγησης, έχει τώρα μια συγκεκριμένη λειτουργία για EV, εμφανίζοντας ένα πλάνο επαναφόρτισης, προκειμένου να υποστηρίξει τη διαδρομή μέχρι τον τελικό προορισμό. Οι ενημερώσεις των χαρτών μπορούν να γίνουν ασύρματα, μέσω του διαδικτύου. Για πρώτη φορά, το Leaf θα είναι διαθέσιμο με το Docomo in Car Connect, μετατρέποντας την καμπίνα του σε ζώνη Wi-Fi, εξαλείφοντας με αυτό τον τρόπο την ανάγκη χρήσης δεδομένων από το smartphone, κατά την οδήγηση.

Η αναζήτηση ενός προορισμού έχει διευκολυνθεί με την ενσωμάτωση των εργαλείων αναζήτησης της Google. Η εφαρμογή Remote My Check/Remote Door Lock, ελέγχει εάν έχετε κλειδώσει το αυτοκίνητο και αν δεν το έχετε, σας επιτρέπει να το κάνετε εξ αποστάσεως. Επιπλέον, διατίθεται μια εφαρμογή που επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να ελέγχει την ταχύτητα του οχήματος , την τοποθεσία του και να λαμβάνει σχετικές ειδοποιήσεις όταν οδηγείται από κάποιον άλλο, όπως ένα μέλος της οικογένειας, προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφάλεια και την υπευθυνότητά του  στο δρόμο.

Επιπλέον αλλαγές

Η οθόνη 9 ιντσών του συστήματος πλοήγησης είναι τώρα στάνταρ, προσφέροντας καλύτερη προβολή των χαρτών και του μενού, καθώς και φιλικότερο προς το χρήστη περιβάλλον.

Τα νέα χρώματα του αμαξώματος περιλαμβάνουν το Vivid Blue και το Stealth Grey και όλα τα επίπεδα εξοπλισμού διαθέτουν ως στάνταρ την κεραία τύπου καρχαρία.

Νίκος Τσάδαρης

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Kos g2

    Όλα αυτά είναι παιχνιδάκια χάντρες για τους ιθαγενείς .
    Αυτονομία και τιμή είναι αυτά που μετράνε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει