Η Kia Motors America (KΜΑ) επιβραβεύθηκε ως η καλύτερη μάρκα SUV του 2020 στα βραβεία Καλύτερης Μάρκας Αυτοκινήτων (Best Vehicle Awards 2020) του US News & World Report για το 2020, εκτοπίζοντας τη Honda από την 1η θέση την οποία κατείχε από το 2016. Τα βραβεία αξιολογούν 35 αυτοκινητοβιομηχανίες και εξαίρουν την άριστη βιομηχανική ποιότητα για αυτοκίνητα, SUV, φορτηγά και πολυτελή οχήματα.

Είτε οι καταναλωτές αναζητούν στυλ και πρακτικότητα στο υβριδικό Niro, δυνατότητες SUV (crossover) και τεχνολογία στο Sportage, «πολιτισμένη» μετακίνηση στο Sorento ή την πολυτέλεια στο Telluride, όσοι ανακαλύψουν την Kia θα εντυπωσιαστούν από την γκάμα της.

«Η επένδυση της Kia σε όλα τα SUV της είχε σαν αποτέλεσμα μια πλήρη γκάμα κορυφαίων», δήλωσε ο Jamie Page Deaton, executive editor, U.S. News Best Cars. «Ανεξάρτητα από το μέγεθος του SUV που αναζητάτε, η Kia έχει αυτό που θα σας ικανοποιήσει άριστα».

Για να προκύψουν οι νικητές των Βραβείων Καλύτερης Μάρκας Οχήματος για το 2020, το US News & World Report χρησιμοποίησε το μέσο όρο των συγκεντρωτικών βαθμολογιών των σχετικών μοντέλων της μάρκας. Οι συνολικές βαθμολογίες προέρχονται από τις κατατάξεις των Best Cars των ΗΠΑ, οι οποίες βασίζονται στο επίπεδο ασφαλείας που παρέχουν, στα δεδομένα αξιοπιστίας και τις απόψεις του ειδικού τύπου.

Νίκος Τσάδαρης