Μια φωτογραφία δημοσιοποιήθηκε στο ίντερνετ και παρουσιάζει το νέο Mazda 3. Δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί επισήμως, όμως είναι πολύ πιθανό αυτή η φωτογραφία να αποκαλύπτει το νέο μοντέλο παραγωγής.

Από όσο μπορούμε να διακρίνουμε, η σχεδίαση του νέου σπορ hatchback είναι αρκετά επιθετική, γεγονός που παραπέμπει στο design του Mazda 6. Χαρακτηριστική είναι η προεξέχουσα μάσκα κι οι γωνιώδεις απολήξεις, με «επιμηκυμένους» προβολείς στο κάτω μέρος και τα «μυώδη» φτερά εμπρός.

Από την άλλη, στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η αεροτομή και το διπλό σύστημα εξάτμισης, ενώ τα πίσω φωτιστικά σώματα «αγκαλιάζουν» το αμάξωμα.

Εξάλλου, η νέα γενιά του Mazda 3 θα βασίζεται στη νέα και ελαφρύτερη πλατφόρμα του CX-5, η οποία θα συντελέσει και στην καλύτερη οδική συμπεριφορά του.

Σε ό,τι αφορά στα μηχανικά σύνολα με τα οποία θα είναι διαθέσιμο, πρόκειται για το 2λιτρο κινητήρα βενζίνης τεχνολογίας Skyactiv, ο οποίος αποδίδει 155 ίππους, ενώ δεν αποκλείεται και η «εμφάνιση» κάποιου πετρελαιοκινητήρα ειδικά, αν κάτι τέτοιο ευδοκιμήσει και στο CX-5.

Παράλληλα οι εκδόσεις σεντάν και station wagon δεν αποκλείονται, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ούτε και το λανσάρισμα μιας MPS έκδοσης, αντίθετα στο ρεύμα της εποχής.

Εξάλλου, η τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει η Mazda τα τελευταία χρόνια, την έχει βοηθήσει να βελτιστοποιήσει τους κινητήρες της και ως προς την απόδοση και ως προς την κατανάλωση καυσίμου, παρέχοντας ταυτόχρονα μια σπορ οδηγική συμπεριφορά. Στο πλαίσιο μάλιστα, που ανταγωνισμός έχει θέσει υψηλά standards στον τομέα αυτό.

Τέλος, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση αυτοκίνητου της Φρανκφούρτης, το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Πηγή: autotriti.gr