Μετά τη Ferrari και τη Red Bull κι άλλες ομάδες της Formula 1 εξέφρασαν ανοικτά τη δυσαρέσκειά τους για τις «κρυφές» δοκιμές που έκανε με την Pirelli η Mercedes.

«Η θέση μας είναι πως από τη στιγμή που υπάρχει σχετικός κανονισμός και συμφωνία μεταξύ των ομάδων για τις δοκιμές, αυτό που συνέβη συνιστά παραβίαση του αθλητικού κώδικα», δήλωσε το αφεντικό της Lotus, Ερίκ Μπουγιέ. «Έπρεπε να είχε δοθεί άδεια σε όλους ή τουλάχιστον να το γνωρίζουμε πως γίνονται δοκιμές, όχι να γίνονται κάπου δοκιμές με μία μόνο ομάδα. Έτσι αυτή θα μπορούσε να αποκτήσει πλεονέκτημα απέναντι στις υπόλοιπες», πρόσθεσε.

Ο Μπομπ Φέρνλεϊ, δεύτερο τη τάξει αφεντικό της Force India, είπε με τη σειρά του: «Όταν θες να κάνεις δοκιμές, πρέπει να υπάρχει διαφάνεια. Δεν σε βοηθά σε τίποτα να κάνεις κάτι για το οποίο θα σε πιάσουν».

Ο αθλητικός διευθυντής της Marussia, Γκρέιαμ Λόουντον, ανέφερε: «Αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ είναι πως δεν επιτρέπονται οι δοκιμές στη διάρκεια της σεζόν και στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται πως συνέβη κάτι τέτοιο. Πιστεύω πως η υπόθεση θα διερευνηθεί».

Πηγή: Sport-fm.gr