Η Mercedes γιορτάζει αυτό το τριήμερο στο Χόκενχαϊμ, όπου και πραγματοποιείται το ενδέκατο γκραν πρι της χρονιάς για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Η γερμανική γιορτάζει τα 125 χρόνια που βρίσκεται σε μηχανοκίνητους αγώνες, σε μια λαμπρή πορεία όλα αυτά τα χρόνια και για τον λόγο αυτό τα μονοθέσια των Λιούις Χάμιλτον και Βαλτέρι Μπότας έχουν διαφορετικό χρώμα (λευκό), νέα γραφικά, κάποια σήματα που υποδηλώνουν τη διαφορετικότητα αυτού του αγώνα και κάποιες τεχνικές αλλαγές, όπως νέο πτερύγιο εμπρός.

Επίσης το γκαράζ της ομάδας είναι επίσης διαφορετικό σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες, καθώς εκεί δεσπόζουν ιστορικές αφίσες από διαφορετικές εποχές της φίρμας στο motorsport.

Τα νέα χρώματα -μόνο γι’ αυτόν τον αγώνα- δημιουργήθηκαν μέσω αυτοκόλλητων, τα οποία τοποθετήθηκαν έπειτα από αρκετές ώρες δουλειάς, αλλά δίνουν στα μονοθέσια της πρωτοπόρου και μόνιμης πρωταθλήτριας μια διαφορετική νότα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Στο ίδιο έργο θεατός, ξανά pole position ο Χάμιλτον

Τα νέα χρώματα της Mercedes δεν άλλαξαν και το σκηνικό στο αγωνιστικό σκέλος. Και αυτό γιατί ο Λιούις Χάμιλτον πήρε ακόμη μια pole position, την τέταρτη στη σεζόν, κάτι που κατάφερε… στο ρελαντί με μόνες έγνοιες  τους Μαξ Φερστάπεν και Βαλτέρι Μπότας, που πήραν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.

Όσο για τις Ferrari, ενώ στην αρχή του τριημέρου έκαναν το 1-2 στην πρώτη και τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμαστικών, ενώ αντίστοιχα καλή εμφάνιση έκαναν και στην τρίτη περίοδο, στις κατατακτήριες έκαναν… δώρο στη γερμανική ομάδα την πρωτιά στην εκκίνηση. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν μπόρεσε καλά καλά να τρέξει στο Q1 και θα ξεκινήσει τελευταίος, ενώ ο Σαρλ Λεκλέρκ έφτασε μέχρι και το Q3, όπου και έμεινε καθηλωμένος στο γκαράζ.