Εντάξει, όχι ακριβώς ο Iron Man, αλλά το alter ego του -στην ομώνυμη τρίτη κινηματογραφική εκδοχή του γνωστού υπερήρωα της Marvel- το οποίο ακούει στο όνομα Τόνι Στάρκ.

Η ταινία πρόκειται να κυκλοφορήσει στις Η.Π.Α. τον προσεχή Μάιο και σε αυτή ο Τόνι Σταρκ (κατά κόσμον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ) χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του το ηλεκτρικό Audi R8 e-tron. Προφανώς -και για ευνόητους λόγους- ως Iron Man δεν θα χρειαστεί κάποιο επίγειο μεταφορικό μέσο…

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά όπου η Audi συνεργάζεται με τους παραγωγούς του Iron Man, καθώς και στις 2 προηγούμενες ταινίες είδαμε τον Τόνι Σταρκ να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι μερικών εντυπωσιακών μοντέλων της γερμανικής εταιρείας, όπως είναι τα R8, R8 Spyder, A8, S5 και Q7.

Σε ότι αφορά στο R8 e-tron, το προηγούμενο καλοκαίρι κατέρριψε το ρεκόρ της πίστας του Νίρμπουργκρινγκ για ηλεκτροκίνητο όχημα παραγωγής, καλύπτοντας την απόσταση των 20,8 χλμ. σε 8 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα.

To R8 e-tron εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 313 ίππων και 836 Nm ροπής, ενώ για τα πρώτα 100 μέτρα χρειάζεται μόλις 4,6 δευτερόλεπτα. Η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 200 χλμ /ώρα, για να επιτευχθεί όμως το παραπάνω ρεκόρ αυξήθηκε στα 250 χλμ /ώρα.

Πηγή: autotriti.gr