Πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των βραβείων «Qatar Car of the Year» (QCOTY) του 2019, θεσμός ο οποίος διοργανώνεται από το περιοδικό Maqina Middle East.

Οι ειδικοί του περιοδικού βραβεύουν τα καλύτερα οχήματα όλων των κατηγοριών βασιζόμενοι σε 4 βασικά στοιχεία: το σχεδιασμό, την απόδοση, την ασφάλεια και την τεχνολογική πρωτοπορία.

Ο όμιλος Fiat θριάμβευσε με δύο νίκες: H Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio ανακηρύχτηκε ως το καλύτερο «Mid-Size Sport SUV», ενώ το Abarth κέρδισε την αντίστοιχη διάκριση στην κατηγορία «Premium Compact Sports Car».

Θυμίζουμε ότι, η Stelvio Quadrifoglio, το πρώτο SUV στην ιστορία της Alfa Romeo, ξεχωρίζει με την αισθητική και τις επιδόσεις που προσφέρει χάρη στον Bi-Turbo V6 βενζινοκινητήρα των 2,9 λίτρων απόδοσης 510 ίππων και 600 Nm ροπής.

Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 283χλμ./ώρα, ενώ η επιτάχυνση 0-100χλμ./ώρα διαρκεί μόλις 3,8 δλ.

Σε συνδυασμό με το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης Q4 και τα κορυφαία συστήματα ανάρτησης και πέδησης, η Stelvio ολοκλήρωσε το γύρο στη θρυλική πίστα του Nürburgring σε μόλις 7 λεπτά και 51,7 δλ.

Αντίστοιχα, το 595 Competizione διακρίνεται για τον Turbo βενζινοκινητήρα 1,4 λίτρων απόδοσης 180 ίππων και ξεχωρίζει χάρη στο υπενδεδυμένο εσωτερικό με ανθρακονήματα και αλκαντάρα, αλλά και τα προηγμένα συστήματα πολυμέσων και συνδεσιμότητας.

Νίκος Τσάδαρης