Το ολοκαίνουργιο Nissan Sylphy παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης, αναδεικνύοντας ένα νέο στυλ, αλλά και τις τελευταίες τεχνολογίες του Intelligent Mobility, προσφέροντας στον οδηγό του μεγαλύτερη άνεση, συνδεσιμότητα  και αυτοπεποίθηση.

Με ένα νέο και πιο οικονομικό σε κατανάλωση κινητήριο σύνολο, φαρδύτερες γραμμές, χαμηλότερο κέντρο βάρους, βελτιωμένη αεροδυναμική και ένα ευρύχωρο, πολυτελές εσωτερικό, το Sylphy προσφέρει ακόμα καλύτερες επιδόσεις και βελτιωμένη οδηγική εμπειρία. Με χαρακτηριστικά απρόσκοπτης συνδεσιμότητας και με μια πλήρη σειρά τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας, το νέο μοντέλο παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη στον οδηγό του.

Με μια  πρώτη ματιά, το Sylphy διακρίνεται από την ξεχωριστή στάση του, η οποία αντανακλά τις σχεδιαστικές έννοιες της «σφριγηλότητας» και της «αυτοπεποίθησης». Το χαμηλό προφίλ και το βελτιωμένο εξωτερικό του,  συμβάλλουν στη μείωση της αεροδυναμικής αντίστασης,   με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,26, ίδιο με αυτό του Nissan GT-R.

Η χαρακτηριστική υπογραφή της μάρκας περιλαμβάνει τη μαύρη μάσκα με τον  τρισδιάστατο σχεδιασμό V-motion, που αποσκοπεί σε μια ισχυρή οπτική επίδραση. Οι πλευρές ορίζονται από άκαμπτες, εντυπωσιακές αναλογίες που δημιουργούν μια αίσθηση κίνησης ακόμη και όταν το αυτοκίνητο είναι σε στάση.

Τα δυναμικά στοιχεία του εξωτερικού σχεδιασμού,  αναδεικνύουν και μια σειρά αναβαθμίσεων στις κύριες επιδόσεις του μοντέλου.  Το αυτοκίνητο τροφοδοτείται από τον νέο «έξυπνο» κινητήρα HR16DE Gen3, με μετάδοση Xtronic. Οι τεχνολογίες του συγκεκριμένου κινητήρα  προσφέρουν σταθερότητα στην λειτουργία και εξαιρετική απόδοση καυσίμου, παρέχοντας παράλληλα μια ενδιαφέρουσα εμπειρία οδήγησης.  Το τιμόνι, η ανάρτηση και η ακαμψία του αμαξώματος έχουν βελτιωθεί σημαντικά, προσφέροντας στον οδηγό καλύτερο χειρισμό και μια πιο “συμπαγή” αίσθηση οδήγησης.

Το φαρδύτερο αμάξωμα και το μακρύ μεταξόνιο, «μεταφράζονται» σε μια ευρύχωρη καμπίνα όπου μπορούν να φιλοξενηθούν με άνεση έως πέντε άτομα σε μαλακά, εργονομικά καθίσματα, τεχνολογίας 3D Multilayer. Το εσωτερικό διατίθεται  σε σπορ μαύρο, ανοιχτό γκρι ή  σκούρο καφέ χρώμα. Η τελευταία χρωματική εκδοχή,  διαθέτει ένα μοτίβο επένδυσης με ρόμβους/ «διαμάντια»  στα καθίσματα,  που προσθέτει μια μοντέρνα και  πολυτελή αίσθηση.

Μεταξύ των πολλών τεχνολογιών του Intelligent Mobility που συναντώνται στο  ολοκαίνουργιο Sylphy,  είναι η απρόσκοπτη συνδεσιμότητα με smartphone και η έξυπνη φωνητική εντολή.  Παράλληλα, η Ολοκληρωμένη Μονάδα Δυναμικού Ελέγχου,  εφαρμόζει στοχευμένη πέδηση όταν αντιληφθεί ανωμαλίες στο οδόστρωμα,  βελτιώνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την ποιότητα κύλισης. Στις πρόσθετες τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού περιλαμβάνονται  το Intelligent Trace Control, το Intelligent Ride Control και η Πέδηση Έκτακτης  Ανάγκης, εφόσον διαπιστωθεί  κακή εφαρμογή του σχετικού πεντάλ.

Συν τοις άλλοις,  τεχνολογίες ασφαλείας όπως η Ευφυής Προειδοποίηση Αποφυγής Πρόσκρουσης,  η Προειδοποίηση Ακούσιας Αλλαγής Λωρίδας,  η Προειδοποίηση Τυφλού Σημείου,  η Προειδοποίηση  Κάθετα Κινούμενων Οχημάτων και η Ευφυής Προειδοποίηση Επαγρύπνησης του Οδηγού,  υποστηρίζουν τον οδηγό στην πρόβλεψη και αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων.

Η 18η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτων της Σαγκάης, θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 25 Απριλίου.

Νίκος Τσάδαρης