Μεγάλη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία ανέστειλε τη λειτουργεία της λόγω Brexit

Η κίνηση σε μια κρίσιμη εβδομάδα για την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε.


AUTO
15:15
08/04/2019
Μεγάλη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία ανέστειλε τη λειτουργεία της λόγω Brexit
12
loading

«Λουκέτο» για σήμερα και για πέντε ακόμη ημέρες έβαλε στις μονάδες της στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω του Brexit, η αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar Land Rover. Η κίνηση αυτή ήρθε να προστεθεί στην αναστολή λειτουργίας άλλων εταιριών που έχουν αφήσει τουλάχιστον τη μισή αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας εκτός γραμμής παραγωγής, σε μια κρίσιμη -όπως όλα δείχνουν- εβδομάδα για το… διαζύγιο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κίνηση από τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου, με στόχο να προετοιμαστεί για την όποια αναταραχή προκύψει λόγω του Brexit, ελήφθη πριν από μερικούς μήνες, σε μια περίοδο κατά την οποία η ημερομηνία αποχώρησης -που έκτοτε παρατάθηκε έως τις 12 Απριλίου- ήταν η 29η Μαρτίου.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν μια σειρά από πιθανούς κινδύνους στο πλαίσιο της άτακτης εξόδου από την Ε.Ε., περιλαμβανομένων καθυστερήσεων στην τροφοδοσία των λιμανιών και στην παράδοση των μοντέλων, της νέας γραφειοκρατίας στα τελωνεία, της ανάγκης να πιστοποιηθούν εκ νέου τα μοντέλου καθώς και δασμών ύψους έως 10% σε οχήματα που έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή τους.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εταιρίες προγραμματίζουν την αναστολή λειτουργίας τους αρκετό καιρό πριν ούτως ώστε να μπορούν να οργανωθούν οι άδειες των εργαζομένων και να προσαρμοστούν αναλόγως οι προμηθευτές, κάτι που καθιστά δύσκολο να μετακινηθούν χρονικά τέτοιου είδους περίοδοι.

Τα εργοστάσια UK Mini και Rolls-Royce της BMW είναι επίσης κλειστά αυτήν την εβδομάδα, όπως και το εργοστάσιο Vauxhall της Peugeot, που επίσπευσε την αναστολή λειτουργίας που ήταν κανονικά προγραμματισμένη για το καλοκαίρι. Πέρσι η JLR, η Mini, η Rolls-Royce και η Vauxhall κατασκεύασαν όλες μαζί πάνω από 750.000 από το 1,52 εκατ. αυτοκίνητα της Μεγάλης Βρετανίας.

Η Honda έχει επίσης προγραμματίσει έξι «ημέρες χωρίς παραγωγή» τον Απρίλιο, χωρίς όμως να διευκρινίζει σε ποιες ημερομηνίες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

12
σχόλια
 1. avatar John From NΥ

  Ότι και να γίνει ο μέσος Άγγλος θα βγει κερδισμένος! Θα φύγουν το 1/10 των θέσεων εργασίας αλλά θα φύγουν και όλοι οι τζαμπατζήδες Ευρωπαίοι και άλλοι που τους τρώνε τις δουλειές. Άμα φύγουν όλοι οι Πολωνοί και Ρουμάνοι ας πούμε τι θα γίνει θα σταματήσουν όλα τα φορτηγά και τα νοσοκομεία; Μάλλον όχι! Θα παρακαλάνε Άγγλους! Απλά τα πράγματα.
  Εδώ Αμερική αν ήταν ανοικτά τα σύνορα με Ευρώπη σιγά μην με πλήρωναν εμένα τόσα λεφτά! Εδώ τους τα παίρνω χοντρά γιατί είμαι Ευρωπαίος με ποιότητα που δεν βρίσκουν στην εγχώρια αγορά και είμαι και Αμερικανός!
  Αν για την θέση μου έκαναν αιτήσεις από Ευρώπη με τα πτυχία και τα προσόντα που έχουν άστο καλύτερα ούτε που θα μου μίλαγαν.

  1. avatar Stateless

   1ον. Δεν είναι μόνο το 1/10!!!! You are missing the "domino effect". Αντίκτυπο και πολύ μάλιστα έχουν οι απώλειες εργασίας σε όλους τους τομείς.
   2ον. Οι πιο μεγάλοι τεμπέληδες είναι οι Εγγλέζοι. Οι της ΕΕ είναι οι πιο παραγωγικοί με τις πιο μεγάλες εισφορές.
   Στοιχεία από εδώ και όχι από το άδειο κεφάλι μας.
   https://www.oxfordeconomics.com/recent-releases/8747673d-3b26-439b-9693-0e250df6dbba
   2ον Αααα κατεβάζουμε τη ποιότητα για να μας έχουν ανάγκη? Έξυπνο αλλά ποτέ δεν δούλεψε αυτό. Η αγορά αυτούς που θα χρειαστεί, θα τους πάρει. Αν δεν μπορέσει? Θα φύγει.
   Και μάλλον για εκεί πάει.
   4ον. Ναι, μόνο τα νοσοκομεία θα δουλεύουν μετά το brexit. Αφού θα έχουν γίνει πρώτα ιδιωτικά. Γιατί? Αφού θα μπούν παντού δασμοί (WTO tariffs), η Βρετανία θα αναγκαστεί να μειώσει τους φόρους για να παραμείνει ανταγωνιστική . Λιγότεροι φόροι=μικρότερο κράτος. Άρα? Ιδιωτικοποιήσεις.
   Φυσικά εσένα το Αμερικανάκι δε θα σε χάλαγε. Τους brexiters όμως, πάρα πολύ.
   5ον. Οι μισθοί μας είναι αρκετά υψηλοί. Εγώ βγάζω αρκετά λεφτά με την ήδη ανοιχτή αγορά. Αν θα ανέβουν οι μισθοί θα ανέβουν λόγω πληθωρισμού. Ήδη η λίρα έχει χάσει 25%!!!! Και ακόμα δεν έχουμε βγει.
   Ιδέα δεν έχεις για τη μεταπολεμική δραχμούλα. Εκατομμύρια τότε βγάζαμε όλοι μας. Αλλά ένας καφές έκανε μισό εκατομμύριο.
   Διάβασε! Μάθε!

   1. avatar John From NY

    Φίλε συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Λες μεταπολεμική δραχμούλα και μιλάς για το Ηνωμένο βασίλειο; Μα τώρα σοβαρολογεις; Στην Αγγλία πρώτων μιλάνε αγγλικα που είναι η βασική γλώσσα παγκοσμίως. Κατά δεύτερον λογο είναι όλα τα πανεπιστήμια εκεί και όλο το finance. Η Αγγλία δεν είναι καμία Ελλαδιτσα! Το να λες ότι δεν θα έχουν ανάγκη από προσωπικό τα νοσοκομεία γιατί θα γίνουν ιδιωτικά είναι το λιγότερο άσχετο. Δηλαδή 1/1/2020 θα κλείσουν όλα τα νοσοκομεία; Γιατί αν είναι ανοικτά θα έχουν έλλειψη προσωπικού 30-50%! Τι θα γίνει τότε; Θα παρακαλάνε Άγγλους και αν γίνουν ιδιωτικά ακόμα καλύτερα! Οι επιχειρήσεις θα παρακαλάνε τους Άγγλους να δουλέψουν για να βγάλουν χρήμα! Τι θα γίνει θα φύγουν και τα νοσοκομεία από την χώρα; Φαγητό δεν θα τρώνε; Τα super market τι υπαλλήλους θα εχουν; Τα φορτηγά τι οδηγούς; Ξέρω σε χαλάει γιατί είσαι ξένος εκεί και δεν θες τους ντόπιους να πάρουν πίσω την χώρα τους αλλά πως να το κάνουμε δεν γίνεται να βλέπουν τους μισθούς να πέφτουν και κάτι Ρουμάνους να είναι γιατροί στο NHS. Όχι ρε φίλε έξω από την Ευρώπη και ας ρημάξει η χώρα. Μια χαρά θα είναι οι Άγγλοι. Πάντα υπάρχει μια pub να την αράξουν δεν έχουν ανάγκη από πολλά χρήματα. Εγώ όσους ήξερα σε μια pub ήταν όλη μέρα εβλεπαν μπάλα και το καλοκαίρι με 300 λίρες πήγαιναν 2 βδομάδες ελλαδα και τα έσπαγαν. Τώρα εσύ που θες να τους φας τις δουλειές εεε ναι σε πειράζει.

    1. avatar Stateless

     Δεν υπάρχει ανεργία στη Βρετανία. Παρακαλάνε να βρουν εργάτες. Κανείς δε τρώει κανενός δουλειά. Όλοι καλά ζούνε και δεν υπάρχει κανένας λόγος να βγούνε.
     Καλά το είπες, θα ρημάξει η χώρα. Όπως θα ρημάξει το Τέξας αν φύγει από την αμερικανική ένωση.
     Και ναι, οι Εγγλέζοι έχουν πρόβλημα. Ανιστόρητος πιτσιρίκος είσαι. Πριν την ένωση πολύ φτώχεια υπήρχε.
     Ακόμα και στην αρχή της ενωσης, όλο πορείες και απεργίες έκαναν. Οι ανθρακωρύχοι 1 χρόνο απεργία.
     Πραγματικά λυπάμαι που δε τα ξέρεις.

     1. avatar John From NY

      Φίλε ναι έχουν όλοι δουλειά αλλά με τι λεφτά; Όταν πηγαίνει ο ρουμάνος και γίνεται γιατρος στην Αγγλία εννοείτε ότι θα παίρνει λιγότερα. Πες μας πόσα πληρώνονται οι Πολωνοί οδηγοί φορτηγών. Πες μας πόσα σερβιτόροι...πόσα πωλητές που μπορεί να είναι άνετα ισπανοί, Έλληνες, Πολωνοί, κλπ. Άστο έχω φίλους εκεί και 60,000 λίρες είναι μισθός τοπ Αγγλία που εδώ με το ζόρι την βγάζεις. Για κάτσε να φύγουν και μετά σου λέω ποιον θα βρίσκουν με 60 χιλιάρικα. Εδώ στην δουλειά που κάνω στις ασφάλειες Αγγλία ξεκινάνε με το 1/3 των χρημάτων με κάτι εξευτελιστικά ποσά 30 χιλιάρικα και βρίσκουν κύπριους, Έλληνες, Ισπανούς κλπ. Και ελλαδα άμα βάλεις 300 ευρώ μισθό μπορεί να έχει 0 ανεργία αλλά τι λέει αυτό; Αγγλία θέλει λίγες δουλειές και καλές. Και δεν βοήθησε καμία ένωση και κ ο κουραφέξαλα. Οι Άγγλοι αποφάσισαν να αλλάξουν την οικονομία τους σε service και έβαλαν στο περιθώριο μια μερίδα του κόσμου. Τώρα πρόβλημα είναι ότι επειδή έχουν ανέβει χώρες τριτοκοσμικές και υπάρχει υπογεννητικότητα Ευρώπη το κατεστημένο αντί να βοηθήσει να κάνουν παιδιά οι Ευρωπαίοι ανοίγουν τα σύνορα σε σαβούρα. Τέλος αυτά παλιά στο Τέξας. Θέλετε προσωπικό και δεν βρίσκεται δώστε παρά πάνω, κάντε εκπαιδευση, πληρώστε τις σπουδές, δώστε κίνητρα να κάνουν παιδιά οι ντόπιοι. Όχι εύκολη λύση δεν βρίσκω προσωπικό με 30 χιλιάρικα έλα φέρε έναν Έλληνα λιγουρι. Ξέρω αγγλική εταιρεία άνοιξε γραφεία Θεσσαλονίκη. Τα λέγαμε εδώ Νέα Υόρκη. Τους λέω μα γιατί εκει; Μου λένε μα τρελός είσαι; Μεταπτυχιακά για ένα κομμάτι ψωμί

   2. avatar Nikath13

    Μην τούς κάνεις και εσύ τέτοιες αναλύσεις θα γρατζουνισουν το ακάλυπτο κεφάλι τους από το ξύσιμο

  2. avatar Stilitis

   Ντέι τουκ άουρ τζααααμπςςς! (που έλεγαν και στο Southpark...)

  3. avatar innotrading

   για πες μου αν το Colorado φύγει από τις ΗΠΑ η οικονομία του θα ανθίσει ?

   1. avatar John From NY

    Ποιος είπε να ανθίσει η οικονομία; Εμείς λέμε θα συρικωθε κατά 10% άντε 20% αλλά σε κάποιους τομείς θα υπάρξει 50% μείωση διαθέσιμου προσωπικού! Πήγαινε στα νοσοκομεία να δεις τι γίνεται από αλλοδαπούς γιατρούς και νοσηλευτές!

 2. avatar Aimilios

  γατακια αγγλοι, μονο εμεις μπορουσαμε να κανουμε τις αγορες να χορευουν, εσεις πηρατε τον (.....)... Τυχερες οι αγορες που δεν μας αναγκασαν να χτυπησουμε το νταουλι και αυτες να καταρρευσουν...Αλλη φορα να ζητατε μαθηματα απο τον τιτανα της πολιτικης τον τσιπρερ μας

 3. avatar Stateless

  "Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν μια σειρά από πιθανούς κινδύνους στο πλαίσιο της άτακτης εξόδου από την Ε.Ε., περιλαμβανομένων καθυστερήσεων στην τροφοδοσία των λιμανιών και στην παράδοση των μοντέλων, της νέας γραφειοκρατίας στα τελωνεία, της ανάγκης να πιστοποιηθούν εκ νέου τα μοντέλου καθώς και δασμών ύψους έως 10% σε οχήματα που έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή τους."
  Φυσικά αυτά τα λένε οι τοπ μάνατζερς όλων αυτών των εταιρειών που με περίσσια ευκολία οι brexiters αμφισβητούν ενώ όταν λέει τα αντίθετα ο steve_brexit88, όλοι τον πιστεύουν!!!!!
  Σου λένε ότι "αν δεν το δοκιμάσεις ποτέ δεν θα μάθεις"
  Σωστοί εδώ οι brexiters. Για να μάθεις με ακρίβεια το πόσο αντέχει ένα σκοινί, θα πρέπει να το σπάσεις πρώτα.

  1. avatar Σωστός

   Μπορείς να πέσεις στον γκρεμό να μου πεις να θα ζήσεις?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει