Η BMW ρίχνει ακόμη μια καλή ζαριά και μέσα στο 2013 θα παρουσιάσει τη νέα Σειρά 4, που θα αντικαταστήσει τις κουπέ και κάμπριο εκδόσεις της Σειράς 3. Και όχι μόνο…

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Audi με τα Α4/Α5 και τη Mercedes-Benz με τις E-Class – CLK, η BMW διαχωρίζει τα κουπέ και κάμπριο μοντέλα της Σειράς 3, δημιουργώντας την καινούργια Σειρά 4.

Θέλοντας να αποστασιοποιηθεί εντελώς, η νέα Σειρά 4, θα διαθέτει μεγαλύτερες διαστάσεις και μεταξόνιο καθώς και χαμηλότερο προφίλ, εξασφαλίζοντας έτσι ένα πιο exclusive παρουσιαστικό.

Το πρώτο λανσάρισμα της Σειράς 4, εντός του 2013, αφορά στην κουπέ έκδοση, το πρωτότυπο της οποίας θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Ντιτρόιτ. Θα ακολουθήσουν η ανοικτή έκδοση, καθώς και μία τετράθυρη κουπέ.

BMW Σειρά 4 cabrio

Ακολουθώντας τη σχετική παράδοση της βαυαρικής φίρμας, η cabrio έκδοση θα ακολουθήσει την coupe με διαφορά μερικών μηνών.

Όπως και στις coupe εκδόσεις, έτσι και στις cabrio, θα υπάρχουν οι τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας EfficientDynamics, αποτελώντας κομμάτι του βασικού εξοπλισμού της.

Το ζήτημα όμως είναι η οροφή και σε, αντίθεση με τα όσα μέχρι στιγμής γνωρίζαμε- η βαυαρική εταιρεία προγραμματίζει τελικά να μην χρησιμοποιήσει μαλακή, αλλά σκληρή αναδιπλούμενη οροφή, τριών τμημάτων, καθώς το κοινό των ανοικτών αυτοκινήτων φαίνεται πλέον πως τις προτιμά. Αυτή την οροφή άλλωστε διέθετε η προηγούμενη Σειρά 3 cabrio.

Kαι τετράθυρη κουπέ

Οι φήμες για την τετράθυρη κουπέ έκδοση της Σειράς 4 επιβεβαιώθηκαν και πρωτότυπα μοντέλα έχουν γίνει ορατά σε δοκιμές στην πίστα του Νυρμπουργκρινγκ. Η Σειρά 4 ακολουθεί λοιπόν το δρόμο που χάραξε η Αudi με A5 Sportback και η VW με το Passat CC, ενώ χωρίς αμφιβολία άμεσος ανταγωνιστής της θεωρείται η επερχόμενη Mercedes-Benz CLA.

H ΒΜW έχει ήδη ετοιμάσει το έδαφος με την τετράθυρη Σειρά 6, αλλά με τη νέα Σειρά 4 στοχεύει σε ευρύτερο αγοραστικό κοινό. Κατά πάσα πιθανότητα η συγκεκριμένη έκδοση της Σειράς 4 θα ονομαστεί Gran Coupe.

Από την ηλεκτρονικά επεξεργασμένη κατασκοπευτική φωτογραφία φαίνεται η σχεδιαστική ομοιότητα με τις εκδόσεις κουπέ και κάμπριο, αλλά με έμφαση στο κύρος. Έτσι βλέπουμε να απουσιάζουν οι αεραγωγοί από τα εμπρός πλευρικά φτερά.

Η Gran Coupe θα βασίζεται στην κουπέ έκδοση, αλλά θα έχει ελαφρώς μεγαλύτερο μεταξόνιο, που θα εξασφαλίζει και καλύτερη ευρυχωρία για τους πίσω επιβάτες και φυσικά θα έχει και 2 πίσω πόρτες. Η γκάμα των κινητήρων θα είναι ίδια με αυτήν της κουπέ.

H Gran Coupe θα απευθυνθεί κυρίως στην αγορά των ΗΠΑ, ενώ αναμένεται να εντυπωσιάζει με την επιβλητική της παρουσία.

Πηγή: autotriti.gr