Μαθητές στέλνουν ένα «δυνατό» μήνυμα για τα τροχαία ατυχήματα

«Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω» ο τίτλος της μίνι ταινίας


AUTO
14:45
12/02/2019
Μαθητές στέλνουν ένα «δυνατό» μήνυμα για τα τροχαία ατυχήματα
4
loading

Μαθητές της Γ' τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου στη Σκάλα Λακωνίας δημιούργησαν ένα βίντεο με «δυνατό» μήνυμα, που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των οδηγών και τη βελτιστοποίηση της συμπεριφοράς τους όταν κρατούν το τιμόνι, ώστε να αποφευχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα τροχαία ατυχήματα ή -ακόμη χειρότερα- δυστυχήματα.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο που συνοδεύει το οπτικοακουστικό υλικό, «πολλές φορές απερισκεψίες, όπως η προσοχή στο κινητό, η μη τήρηση κανόνων ασφαλείας, όπως η ζώνη, το κράνος και τα όρια ταχύτητας, καθώς και η αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ, οδηγούν σε μοιραία δυστυχήματα. Δυστυχήματα που είτε μπορούν να σε καταστήσουν πολυτραυματία και ανάπηρο, είτε μπορούν να σου κοστίσουν την ίδια σου τη ζωή ,αλλά και αυτή των αγαπημένων σου».

«Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω», είναι το μήνυμα του βίντεο και αυτό «πρέπει να το σκεφτόμαστε όλοι καλά πριν πιάσουμε το τιμόνι στα χέρια μας», προστίθεται σχετικά.

Στη μίνι ταινία πρωταγωνίστρια είναι μια μικρούλα, η Εριάννα, η οποία πέφτει θύμα τροχαίου, αλλά ευτυχώς για εκείνη, μπορεί να φέρει τον χρόνο πίσω. Στην πραγματικότητα, όμως, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί και αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει η δημιουργία του Νικόλαου Γαλάνη.

Δείτε το βίντεο:

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Elvanna

  Ένα βίντεο διάρκειας λιγότερου του ενάμιση λεπτού, ικανό να προκαλέσει ανατριχίλα.
  Ένα εύγε για την πρωτοβουλία του δημοτικού σχολείου Σκάλας Λακωνίας.
  Πράγματι ο χρόνος δεν γυρνά πίσω και αρκούν δευτερόλεπτα για να επέλθει ο άδικος χαμός μιας ζωής. Μια κατάσταση αμετάκλητη όσο και τραγική.
  Μακάρι τέτοια βίντεο να προβάλλονταν πιο συχνά και να αποτελούσαν κορμό για εκπομπές ευαισθητοποίησης από την Τροχαία αλλά και από τα τηλεοπτικά κανάλια.
  Πρέπει επιτέλους στην Ελλάδα να ευαισθητοποιηθεί ο κάθε οδηγός και ο κάθε πεζός, μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ενημέρωσης ώστε να μην χάνονται πλέον ανθρώπινες ζωές στον βωμό της ασφάλτου.
  Αρκεί κανείς να επισκεφθεί ένα Κοιμητήριο για να διαπιστώσει πόσοι νεκροί άνθρωποι, νέοι στην πλειοψηφία τους δυστυχώς, υπάρχουν.
  Πάνω στα μνήματα διαβάζεις πλάκες με μηνύματα από την οικογένειά τους. Λόγια που ραγίζουν καρδιές και προκαλούν κόμπο στο λαιμό.
  Ας μην προσπερνάμε βιαστικά και ας αναλογιστούμε όλοι το μερίδιο ευθύνης μας. Η ζωή όπως και ο χρόνος δεν γυρνά πίσω.

 2. avatar aris1908

  Αυτός ο κόμπος στο λαιμό μου δε λέει να φύγει.

 3. avatar Τόσο απλά!

  Συγχαρητήρια στο σχολείο.

 4. avatar Autoapascholoumenos

  Ενα ακόμη δυνατό παράδειγμα ότι η ελευθερία σκέψης και δράσης των παιδιών δεν περιορίζεται στην μάθηση της αποστήθισης. Έξω από αυτό που στη χώρα μας ονομάζουμε "παιδεία".

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει