Άλλο ένα περιστατικό με οδηγό να κοιμάται στο τιμόνι, την ώρα που το όχημα κινείται κανονικά σε ρύθμιση αυτόματου πιλότου καταγράφηκε από έναν δεύτερο οδηγό σε αυτοκινητόδρομο έξω από το Λας Βέγκας.

Όπως αναφέρει το nypost.com είναι το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό μέσα στον τελευταίο μήνα και το οποίο αφορά αμάξι Tesla με τη λειτουργία αυτόματου πιλότου. Στο εν λόγω βίντεο, που έχει προκαλέσει ήδη μία κουβέντα όσον αφορά την ασφάλεια στους δρόμους, φαίνεται ένας άνδρας στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας να έχει γύρει το κεφάλι του πίσω στο κάθισμα και τα μάτια του κλειστά.

Όπως αναφέρει και ο άνθρωπος που τραβούσε το βίντεο, δεν γνωρίζει εάν ο οδηγός κοιμόταν ή του είχε συμβεί κάτι και είχε χάσει τις αισθήσεις του. Παρόλα αυτά το αυτοκίνητο φαίνεται να πηγαίνει με σταθερή ταχύτητα χωρίς να είναι γνωστό εάν προπορεύεται κάποιο άλλο όχημα ή αν έχει δημιουργηθεί κίνηση από αυτοκίνητα που ακολουθούσαν.

Πριν από δέκα μέρες άλλο ένα βίντεο είχε καταγράψει ένα οδηγό σε παρόμοια κατάσταση σε ένα Tesla σε δρόμο της Νότιας Καλιφόρνιας.

Η Tesla δεν έχει σχολιάσει επισήμως τα βίντεο, ωστόσ, επισημαίνει στους οδηγούς ότι πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούν τον αυτόματο πιλότο και να μην επαναπαύονται.