Στην έκθεση του Detroit, τον Ιανουάριο του 2012, η Volkswagen είχε παρουσιάσει το Jetta Hybrid, ανακοινώνοντας ότι επρόκειτο για το ταχύτερο υβριδικό αυτοκίνητο στον κόσμο. Οκτώ μήνες αργότερα, οι Γερμανοί απέδειξαν ότι δεν επρόκειτο για κάποια βαρύγδουπη εξαγγελία.

Η Volkswagen ανακοίνωσε, λοιπόν, ότι ένα βελτιωμένο Jetta Hybrid, με οδηγό τον δημοσιογράφου ειδικού Τύπου, Carlos Lago, έκανε νέο ταχύτερο ρεκόρ υβριδικών αυτοκινήτων στις αλυκές του Bonneville, αφού έπιασε ταχύτητα 185.394 mph (298.363 χλμ/ώρα).

Για να πετύχει αυτή την εντυπωσιακή επίδοση, το αυτοκίνητο υποβλήθηκε σε μια σειρά βελτιώσεων, από το τμήμα R&D της VW στο Wolfsburg, χωρίς ωστόσο ο Γερμανός κατασκευαστής να προβεί σε περαιτέρω αποκαλύψεις. Το μοντέλο παραγωγής εφοδιάζεται τον 1.400αρη TSI απόδοσης 150 ίππων με 249 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 27 kW (36 ίππων).

Συνολικά αποδίδει 170 άλογα, με την επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ/ώρα να έρχεται σε λιγότερο από 9 δευτερόλεπτα και με τη μέση κατανάλωση να κυμαίνεται στα 5.2 λίτρα/100 χλμ. Το Jetta Hybrid ζυγίζει 100 κιλά περισσότερα σε σχέση με την «συμβατική» έκδοση του μοντέλου, αγγίζοντας συνολικά τα 1.500 κιλά και συνδυάζεται με το 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG.

Πηγή: autotriti.gr