Το νέο Skoda Kodiaq RS θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι. Πρόκειται για το πρώτο SUV της τσέχικης φίρμας που παρουσιάζεται σε RS έκδοση. Η οικογένεια RS της Skoda περιλαμβάνει όλα τα μοντέλα που έχουν πιο σπορ DNA και χαρακτηρίζονται από την ταχύτητα, τις επιδόσεις και τη δυναμική οδήγηση που προσφέρουν, ενώ ξεχωρίζουν από τις αγωνιστικές τους καταβολές, καθώς η μάρκα έχει εμπλοκή σε διάφορες μορφές motorsport για περισσότερο από 117 χρόνια.

Το νέο Kodiaq RS, με μόνιμη τετρακίνηση, θα διατίθεται και ως 7θέσιο ενώ χρησιμοποιεί ένα 4κύλινδρο, 2λιτρο κινητήρα diesel, με διπλό turbo, ο οποίος θα αποδίδει 240 ίππους με τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 500 Nm. Πρόκειται για τον ισχυρότερο κινητήρα diesel που έχει παρουσιάσει ποτέ η μάρκα.

Το ενισχυμένο SUV διαθέτει hi-tech σύστημα φώτων LED και ψηφιακό πίνακα οργάνων Virtual Cockpit στο βασικό εξοπλισμό του. O παραμετροποιήσιμος πίνακας οργάνων θα έχει και μία 5η επιλογή οθόνης, με την ένδειξη “Sport”, που συμπληρώνει τον δυναμικό χαρακτήρα του μοντέλου.

Στο Kodiaq RS η Skoda παρουσιάζει για πρώτη φορά σε μοντέλο της το Dynamic Sound Boost. Πρόκειται για ένα εξελιγμένο σύστημα που χρησιμοποιεί δεδομένα από την ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του αυτοκινήτου και μεταβάλει ή ενισχύει τον ήχο του κινητήρα ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης που έχει επιλέξει ο οδηγός.

Παράλληλα με την αποκάλυψη του νέου μοντέλου, η τσέχικη εταιρία παρουσιάζει για πρώτη φορά το επανασχεδιασμένο λογότυπο «RS». Το νέο logo, με κυρίαρχο χρώμα το κόκκινο που συμβολίζει το σπορ πνεύμα και τη μεγάλη ισχύ των κινητήρων, σε συνδυασμό με το γράμμα “v” από το victory (= νίκη), θα κοσμεί όλες τις RS εκδόσεις των μοντέλων της μάρκας.

Τα αρχικά RS προέρχονται από τις λέξεις Rally Sport και πρωτοχρησιμοποιήθηκαν το 1974 σε δύο σπορ πρωτότυπα της μάρκας, τα 180 RS και 200 RS. Ένα χρόνο αργότερα, το 130 RS, ένα σπορ κουπέ, κατέκτησε δύο πρώτες νίκες στην κλάση του στο Ράλι Μόντε Κάρλο και στο Ράλι Ακρόπολις. Το πρώτο RS μοντέλο παραγωγής, στη σύγχρονη ιστορία της μάρκας, ήταν η Octavia RS που παρουσιάστηκε το 2000.

Νίκος Τσάδαρης