«Α, με τον Ben τα πάμε πολύ καλά…» Είναι τα λόγια του Andrea Buzzoni, διευθυντή της BMW Italy, απαντώντας από τον τόπο των διακοπών του στους δημοσιογράφους που κυνηγούν την είδηση.

Με τον τρόπο που απάντησε, ήταν σαν η συμφωνία να έχει ήδη κλείσει. Πράγμα που δεν αληθεύει, γιατί ο Ben δήλωσε ότι θα μιλήσει όταν έχει κάτι οριστικό να πει. Αλλά τους ξέρουμε τους Ιταλούς…

Τελείως multy-culty λοιπόν η WSBK BMW-Italia του χρόνου. Ιταλο-γερμανική ομάδα με αμερικανο-ιταλικό ντουέτο αναβατών.

Για το Spies είναι μια επιστροφή σε οικείο περιβάλλον δόξας λαμπρής. Η κατηγορία όπου γνώρισε τις μεγαλύτερες χαρές. Μετά τα τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα στις ΗΠΑ (2006-2008) ο Ben μεταπήδησε στο παγκόσμιο Superbike και έκανε «κεφαλοκλείδωμα» στον τίτλο με την πρώτη, εντυπωσιάζοντας απολύτως τους πάντες.

Σε εκείνη τη σαιζόν ο Μίστερ ‘Ελμποζ (ο «Κύριος-Αγκώνες», από τον τρόπο που οδηγεί) κέρδισε 14 Σκέλη, ανέβηκε 17 φορές στο βάθρο και ξεκίνησε άλλες 11 φορές από την pole position.

Ακόμη και το ισοζύγιο της παρουσίας του στα MotoGP δεν μπορεί να θεωρηθεί αρνητικό, παρότι περιλαμβάνει μόλις μία νίκη, εκείνη στο Assen του 2011. Ωστόσο είναι μάλλον λιγότερο θετικό από ό,τι θα περίμενε κανείς.

Η 6η θέση της βαθμολογίας το 2010 και η 5η το 2011 με τη Yamaha δεν είναι να περιφρονούνται. Απλά το 2012 συγκυρίες, ατυχίες και ολίγο παρασκήνιο είναι σαν να έχουν βάλει όπισθεν στην εξελικτική πορεία του Αμερικανού.

Όλα δείχνουν ότι ο σιωπηλός Ben επιστρέφει στα Superbike για να ξαναβρεί το κέφι του και τις νίκες. Και ίσως για να επανέλθει στα MotoGP το 2014 με την ΒΜW, αν αποφασίσει να κατεβάσει τελικά ομάδα CRT.