Καθώς πλησιάζουμε στον τρίτο και τελευταίο συνεχόμενο αγώνα της ευρωπαϊκής τριπλέτας των MotoGP, πρωταγωνιστές και κομπάρσοι φτάνουν στην πίστα έξω από την Φλωρεντία, στο Mugello, όπου θα διεξαχθεί ο 9ος γύρος του πρωταθλήματος.

Με τη βοήθεια των στατιστικών του motogp.com σάς παρουσιάζουμε κάποιους σημαντικούς αριθμούς που συνδυάζονται αποκλειστικά με τον αγώνα του Mugello.

63: Η νίκη του Pedrosa στην Γερμανία τον ανέβασε για 63η φορά στο βάθρο των MotoGP. Πλέον χρειάζεται μόλις έναν ακόμα τερματισμό στην τριάδα για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του τριπλού παγκόσμιου πρωταθλητή GP500, Wayne Rainey.

59: Μετά την 6η θέση στην Γερμανία, ο Zulfahmi Khairuddin έχει συγκεντρώσει 59 βαθμούς, ήδη ρεκόρ όλων των εποχών για μαλαισιανό αναβάτη σε μία σεζόν. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 58 βαθμοί και ανήκε στον Shahrol Yuzy –τους είχε συγκεντρώσει το 2002 στα GP250.

28: O Ben Spies γιόρτασε τα 28α γενέθλιά του την Τετάρτη πριν τον αγώνα της Γερμανίας, ενώ ο Yuki Takahashi τα δικά του, ίδια γενέθλια (28) μια μέρα μετά, την Πέμπτη.

22:
Η πτώση του Casey Stoner στην Γερμανία του στέρησε τον τερματισμό για πρώτη φορά μετά τον περσινό αγώνα στην Ισπανία. Από τότε και για 22 αγώνες τερμάτιζε πάντα στην τετράδα.

20: Οι Jorge Lorenzo και Dani Pedrosa έχουν από 20 pole position στα MotoGP, κατέχοντας από κοινού το ρεκόρ της μεγάλης κατηγορίας για Ισπανούς αναβάτες.

16: Τα τελευταία 16 χρόνια στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας (GP και MotoGP) του Mugello ανεβαίνει τουλάχιστον ένας ιταλός αναβάτης. Τελευταία φορά που δεν υπήρχε Ιταλός στους 3 πρώτους ήταν το 1995.

16: Η νίκη του Dani Pedrosa στο Sachsenring ήταν η 16η του στα MotoGP. Έχει πλέον μία περισσότερη από τον ισπανό παγκόσμιο πρωταθλητή Alex Crivillé. Ο Lorenzo προηγείται στην σχετική κατάταξη των Ισπανών με 21 νίκες.

14,996 δευτερόλεπτα: Η διαφορά της νίκης του Dani Pedrosa από τον 2ο στον αγώνα, Jorge Lorenzo, στο γερμανικό GP ήταν η 2η μεγαλύτερη στην ιστορία των τετράχρονων MotoGP, σε στεγνό αγώνα.

Μόνο η διαφορά στο GP του Brno το 2008 ήταν μεγαλύτερη –τότε ο Valentino Rossi είχε κερδίσει με διαφορά 15,004 δευτ. μπροστά από τον Toni Elias.

5: Μόνον πέντε αναβάτες των MotoGP έχουν βαθμολογηθεί φέτος και στους 8 αγώνες της σεζόν. Είναι οι Dani Pedrosa, Cal Crutchlow, Valentino Rossi, Nicky Hayden και Hector Barberá.

3: Στο γερμανικό GP ο Andrea Dovizioso τερμάτισε στο βάθρο για τρίτη φορά φέτος. Ο τελευταίος αναβάτης δορυφορικής ομάδας που κατάφερε κάτι τέτοιο, ήταν ο Marco Melandri το 2007.