Πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της FIAT GAC στη Changsha, στην επαρχία Hunan, η τελετή για τον εορτασμό της ολοκλήρωσης του νέου εργοστασίου και το λανσάρισμα του FIAT Viaggio, του πρώτου μοντέλου της FIAT που παράγεται στην Κίνα.

Ο Sergio Marchionne, διευθύνων σύμβουλος της FIAT καθώς και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Chrysler, ο Michael Manley, γενικός διευθυντής λειτουργιών των FIAT και Chrysler για τις περιοχές της Ασίας και του Ειρηνικού, ο Zhang Fangyou, πρόεδρος της Guangzhou Automobile Group Corporation, ο Jack Cheng, γενικός διευθυντής της GAC FIAT, και ο Jiang Ping εκτελεστικός αναπληρωτής γενικός διευθυντής της GAC Fiat τίμησαν με την παρουσία τους το γεγονός.

Επίσης, παρευρέθησαν ανώτερα κυβερνητικά στελέχη των επαρχιών Hunan και Guangdong και των υπουργείων του κράτους, όπως επίσης και ο Attilio Massimo Iannucci, ο ιταλός πρέσβης στην Κίνα.

Η νέα μονάδα παραγωγής ενσωματώνει το World Class Manufacturing, ένα από τα υψηλότερα πρότυπα βιομηχανικής παραγωγής παγκοσμίως, που έχει υιοθετηθεί σε όλα τα εργοστάσια της FIAT και Chrysler σε όλο τον κόσμο.

Το νέο εργοστάσιο, το οποίο εκτείνεται στα 730.000 τετραγωνικά μέτρα, είναι μέρος της ισότιμης κοινοπραξίας μεταξύ της FIAT και της GAC, την έκτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας, η οποία παράγει αυτοκίνητα, λεωφορεία και επαγγελματικά οχήματα.

Η κοινοπραξία αυτή δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2010 με επενδύσεις ύψους 5 δισεκατομμυρίων RMB (κινεζικό νόμισμα).

Πηγή: 4troxoi.gr