Με την διάσημη πίστα να έχει μπεί στους ρυθμούς του 5ου αγώνα της σεζόν, ας δούμε τι λένε τα στατιστικά πριν τον αγώνα. Νέα ρεκόρ που διαμορφώθηκαν μετά τον αγώνα του Le Mans αλλά και ορόσημα της ιστορίας του MotoGP.

100 – Στον αγώνα της Καταλονίας, ο Γάλλος Alexis Masbou θα πραγματοποιήσει την 100η του εκκίνηση σε Grand Prix, όλες στην μικρή κατηγορία. Ταυτόχρονα ο Masbou θα γιορτάσει τα 25α του γενέθλια σήμερα Σάββατο, ημέρα των κατατακτηρίων δοκιμών.

53 – Την ημέρα του αγώνα του Καταλανικού Grand Prix συμπληρώνονται ακριβώς 53 χρόνια από την ημέρα που η Honda έκανε το ντεμπούτο της στο Παγακόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, στον αγώνα του Isle of Man TT το 1959. Ο καλύτερος τερματισμός τότε για μοτοσυκλέτα της Honda ήταν η 6η θέση του Naomi Taniguchi με μία RC142, που ήταν ο ένας από τους πέντε οδηγούς της ‘εργοστασιακής’ ομάδας.

19 – Η τρίτη θέση του Casey Stoner στο Le Mans ήταν η 19η συνεχομένη φορά που ανέβηκε στο βάθρο των νικητών. Μόλις δύο οδηγοί στην ιστορία έχουν περισσότερους συνεχόμενους τερματισμούς στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας: ο Valentino Rossi που έχει ένα σερί 23 βάθρων και ο Giacomo Agostini με 22.

11 – Η 11η θέση του James Ellison στο Γαλλικό Grand Prix είναι η καλύτερη θέση μέχρι στιγμής που έχει τερματίσει μοτοσυκλέτα CRT στο Πρωτάθλημα.

7 – Στο Le Mans, ο τοπικός Louis Rossi έγινε ο 7ος Γάλλος οδηγός που έχει κερδίσει αγώνα στην μικρή κατηγορία. Οι άλλοι είναι οι Jean Aureal, Guy Bertin, Mike di Meglio, Jean-Claude Selini, Arnaud Vincent και ο Johann Zarco.

5 – Η 5η θέση του Stefan Bradl στο Le Mans είναι η καλύτερη θέση που έχει πετύχει οδηγός με μη εργοστασιακή μοτοσυκλέτα της Honda, από την περσινή 4η θέση που σημείωσε ο Hiroshi Aoyama στο Ισπανικό Grand Prix.

5 – Στο Γαλλικό GP ο Valentino Rossi ανέβηκε στο βάθρο για πρώτη φορά με την Ducati από τότε που ανέβηκε ο κυβισμός στα 1000cc. Έτσι ο Rossi έχει ανέβει στο βάθρο με 5 διαφορετικές μοτοσυκλέτες στο MotoGP: 990cc Honda, 990cc Yamaha, 800cc Yamaha, 800cc Ducati and 1000cc Ducati.

4 – Οι πρώτοι 4 αγώνες της κατηγορίας Moto3 είχαν 4 διαφορετικούς νικητές και μάλιστα όλοι διαφορετικής εθνικότητας.

4 – Ο Casey Stoner έχει κερδίσει τους τελευταίους 4 αγώνες MotoGP που έχουν γίνει στην Ισπανία: Στην Καταλονία, την Aragon και τη Valencia πέρσι και στη Jerez νωρίτερα φέτος.

3 – Στη Moto3 μόλις τρεις οδηγοί έχουν βαθμολογηθεί (τερμάτισαν εντός της πρώτης 15άδας) και στους τέσσερεις αγώνες που έχουν γίνει φέτος. Οι: Sandro Cortese, Alex Rins και ο Alberto Moncayo.

2 – Πριν τη 2η θέση του Valentino Rossi στο Le Mans, ο Casey Stoner ήταν ο μόνος οδηγός που έχει τερματίσει στην 1η ή 2η θέση με Ducati από τότε που ο Toni Elias ήταν 2ος στο Brno το 2008.