Το έγχρωμο Head-Up Display διατίθεται και στη BMW Σειρά 3

Προβάλει πληροφορίες για τον οδηγό στο παρμπρίζ


AUTO
7:57
08/05/2012
Το έγχρωμο Head-Up Display διατίθεται και στη BMW Σειρά 3
1
loading

To 2004, η BMW ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που προσέφερε στον έξτρα εξοπλισμό το Head-Up Display και πριν από περίπου 1 χρόνο διαθέτει και έγχρωμες πληροφορίες στο παρμπρίζ.

Το σύστημα Head-Up Display (HUD) χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1958 στα μαχητικά αεροσκάφη, ενώ τη δεκαετία του 1970 η χρήση του διευρύνθηκε και στην πολιτική αεροπορία.

Τον Ιανουάριο του 2004, η BMW έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που προσέφερε το σύστημα HUD ως έξτρα εξοπλισμό στη Σειρά 5. Η βαυαρική εταιρεία λέει πως οδηγός παίρνει τα μάτια του από το δρόμο για τουλάχιστον 1 δλ. προκειμένου να δει τον πίνακα οργάνων.

Ακόμα και με 50 χλμ./ώρα, αυτός ο χρόνος είναι αρκετός για να διανύσει το όχημα 14 μέτρα, χωρίς ο οδηγός να προσέχει τι γίνεται.

Επιπλέον, το σύστημα HUD επιτρέπει στον οδηγό να επεξεργαστεί τις πληροφορίες σε μικρότερο χρόνο κατά 50%. Η BMW, προκειμένου να βελτιώσει την ευκρίνεια των ενδείξεων, εφάρμοσε στο παρμπρίζ μια λεπτή διάφανη μεμβράνη.

Η εξέλιξη, όμως, θα έρθει στη νέα BMW Σειρά 3, στην οποία οι ενδείξεις του HUD θα είναι έγχρωμες, προκειμένου τα διαφορετικά χρώματα να βοηθούν τον οδηγό να ξεχωρίζει τις επιμέρους πληροφορίες.

Πηγή: autotriti.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar bigakis

    Απο εσωτερικές πληροφορίες έμαθα ότι θα βγεί και ειδική έκδοση για γυναίκες οδηγούς. Θα έχει κάμερα στο σκίαστρο και θα προβάλει την οδηγό καθώς διορθώνει το κραγιόν και το μέικ-άπ οδηγώντας ώστε να μην κοιτάζεται στο καθρεφτάκι, πράγμα εκ των πραγμάτων δύσκολο όταν μακιγιάρεσαι με το ένα χέρι μιλώντας στο κινητό με το άλλο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει