Ο ιδιοκτήτης του εικονιζόμενου Volkswagen μπορεί να καυχιέται ότι διαθέτει ένα από τα ταχύτερα Golf δεύτερης γενιάς στον κόσμο. Το Golf Mk2 βγήκε στην παραγωγή το 1983 και έως το 1992 πούλησε σε παγκόσμιο επίπεδο 6,3 εκατομμύρια μονάδες.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο «μερακλής» ιδιοκτήτης, δεν έδωσε μεγάλη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση. Για την ακρίβεια ούτε που τον ενδιαφέρει η αισθητική, αφού το βασικό του μέλημα ήταν να δημιουργήσει ένα «καθαρόαιμο» όχημα που θα «σκοτώνει» με τις επιδόσεις του.

Και όπως μπορείτε να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι τον πέτυχε τον στόχο του. Το Golf Mk2 που βλέπετε «φοράει» έναν υπερτροφοδοτούμενο 20βάβιδο κινητήρα 1,8 λίτρων που αποδίδει 750 ίππους! Σωστό ιπποφορβείο το κατά τα άλλα ταπεινό Golf-άκι, το οποίο παίρνει μέρος σε αγώνες ντράγκστερ.

Η κατασκευή έχει δεχθεί τροποποιήσεις τόσο στο σασί όσο και στις αναρτήσεις, ενώ στο εσωτερικό έχει τοποθετηθεί κλωβός ασφαλείας για επιπλέον προστασία. Ταυτόχρονα, έχει αφαιρεθεί όλος ο περιττός εξοπλισμός που διαθέτει το μοντέλο παραγωγής με γνώμονα τη μείωση του βάρους.

Δεν είναι όμως μόνο η απόδοσή του που εντυπωσιάζει, αλλά και ο απίστευτος ήχος με τα «σκασίματα» και τους «πυροβολισμούς» που βγαίνουν από την εξάτμιση λόγω του συστήματος Anti Lag.

Απολαύστε το!