Με το καινούριο Kuga που παρουσίασε στη Γενεύη η Ford, κυριολεκτικά επανατοποθετείται στην κατηγορία των compact crossover/SUV μοντέλων.

Το νέο μοντέλο μπορεί να μην διαφέρει δραματικά σε επίπεδο εμφάνισης από τον προκάτοχό του, συγκεντρώνει όμως πολλά και σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Αρχικά έχει ενδιαφέρον να τονιστεί ότι «βασίζεται» στην καινούρια πλατφόρμα του Focus η οποία σύμφωνα με τη Ford εξασφαλίζει ακόμα καλύτερους χώρους αλλά και δυναμική συμπεριφορά στην οδήγηση.

Σε πρώτη φάση φαίνεται πως αυτό αντανακλά με θετικό αποτέλεσμα και στο χώρο αποσκευών του νέου Kuga, ο οποίος έχει συνολικό διαθέσιμο όγκο 442 λίτρων, δηλαδή 82 περισσότερα από ότι στο απερχόμενο μοντέλο.

Εν τω μεταξύ, με έντονο τρόπο τονίζεται στην ανακοίνωση της Ford και το πλήθος νέων τεχνολογιών άνεσης και ασφάλειας που φέρει το νέο Kuga.

Από αυτά ξεχωρίζουν το σύστημα πολυμέσων και προηγμένης συνδεσιμότητας SYNC αλλά και τις κάμερες καταγραφής της τυφλής «γωνίας» για λογαριασμό του οδηγού που βρίσκονται στους καθρέπτες.

Τέλος, και στο κομμάτι των κινητήρων το νέο Kuga έχει σημαντικό πλεονέκτημα το οποίο δεν είναι άλλο από την ύπαρξη στη γκάμα του του νέου 1,6 λίτρων EcoBoost κινητήρα με ισχύ άνω των 156 ίππων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ένας 2λιτρος diesel κινητήρας TDCi σε εκδόσεις 138 και 163 ίππων αντίστοιχα.

Πηγή: autotriti.gr